PREMIJERKA DANSKE PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON NAPADA: Otkrila kako se oseća i poslala poruku kakvu niko nije očekivao (VIDEO)

Autor:

Svet

11.06.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljak star 39 godina koji živi u Danskoj i koji je optužen za napad na premijerku, uhapšen je i biće u pritvoru do 20. juna.

PREMIJERKA DANSKE PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON NAPADA: Otkrila kako se oseća i poslala poruku kakvu niko nije očekivao (VIDEO)

Foto: Wikipedia

U svom prvom televizijskom intervjuu od prošlonedeljnog napada na ulici, danska premijerka, Mete Frederiksen, izjavila je danas da se ne oseća baš kao i obično i potvrdila da će rad nastaviti uglavnom iz svoje kancelarije.

Frederiksenova, koja je pretrpela manji potres mozga nakon što je prošlog petka napao jedan čovek u centru Kopenhagena, dan posle napada izjavila je da se oseća dobro, prenosi AP.

Međutim, u televizijskom intervjuu Frederiksenova nije govorila o napadu, ali je rekla da je "bilo veoma uznemirujuće kada neko pređe poslednju fizičku granicu, jer je to šok i iznenađenje".

- Kao ljudsko biće, osećam da je napad izvršen na mene. Ali nemam sumnje da je premijerka Danske bila ta koja je napadnuta. Na taj način, to takođe postaje vrsta napada na sve nas. Radije bih da je Danska zemlja u kojoj premijerka može bezbrižno da vozi bicikl na posao. Ja sam premijerka zemlje, dakle institucija koju ne smete napasti, kao ni policiju - rekla je Mete Frederiksen.

Poljak star 39 godina koji živi u Danskoj i koji je optužen za napad na premijerku, uhapšen je i biće u pritvoru do 20. juna pod "privremenim optužbama za nasilje prema osobi koja obavlja javnu službu".

U danskom zakonodavstvu su privremene optužbe korak pre formalnih i omogućavaju vlastima da zadrže osumnjičene u pritvoru tokom istrage.

Motiv za napad nije jasan, ali na sudu, optuženi Poljak čije ime nije saopšteno, navodno je pohvalio Frederiksenovu kao jako dobrog premijera, međutim, istražitelji sumnjaju da je u vreme napada bio pod uticajem droge i alkohola.

Frederiksenova (46), premijerka Danske od 2019. godine, nije se pojavljivala u javnosti od napada i nije učestvovala u javnim događajima svoje stranke kada su u nedelju počeli da stižu rezultati evropskih izbora.

Njena Socijaldemokratska stranka suočila se sa lošijim rezultatima na upravo održanim izborima za Evropski parlament.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading