ČETIRI STRANCA NAPADNUTA NOŽEM U CENTRU GRADA! Napadač šetao parkom, a čim ih je primetio - SKOČIO JE NA NJIH!

Autor:

Svet

11.06.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim povodom oglasilo se čak i Ministarstvo inostranih poslova

ČETIRI STRANCA NAPADNUTA NOŽEM U CENTRU GRADA! Napadač šetao parkom, a čim ih je primetio - SKOČIO JE NA NJIH!

Foto: x/auf1

Četiri američka instruktora zaposlena na malom koledžu Kornel u Ajovi povređena su u ponedeljak u napadu nožem u gradu Džilin u istoimenoj pokrajni na severoistoku Kine, saopštili su danas kineski i američki državni zvaničnici.

Lokalna policija je saopštila da je osumnjičeni, 55-godišnji muškarac sa prezimenom Cui, nakon napada zadržan u pritvoru, prenosi Rojters.

"Cui je naleteo na stranca dok je šetao u parku Bejšan, a zatim ga izbo nožem, kao i još trojicu stranca i kineskog turistu koji je pokušao da ga zaustavi", saopštila je na društvenim mrežama gradska policija Džilina dodajući da povrede žrtava "nisu opasne po život", ali motiv napada za sada nije potvrđen.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je danas saopštilo da je incident bio nasumičan napad i da "neće uticati na normalne odnose između Kineza i Amerikanaca".

Zastupnik iz Ajove u Predstavničkom domu američkog Kongersa Adam Zabner, rekao je Rojtersu da je njegov brat jedna od žrtava iz Kornel koledža u Ajovi.

"Moj brat, Dejvid Zabner, ranjen je u ruku tokom obilaska hrama u gradu Džilin. Razgovarao sam s Dejvidom. Oporavlja se od povreda i dobro je. Moja porodica je neverovatno zahvalna što je preživeo ovaj napad", rekao je Zabner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading