ZELENSKI HITNO STIGAO U NEMAČKU! Nakon Šolcovog debakla na izborima, ukrajinski predsednik došao sa OVOM NAMEROM - spominje se i VOJNA BAZA

Autor:

Svet

11.06.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je u Nemačku kako bi učestvovao na konferenciji o obnovi Ukrajine i sastao se sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

ZELENSKI HITNO STIGAO U NEMAČKU! Nakon Šolcovog debakla na izborima, ukrajinski predsednik došao sa OVOM NAMEROM - spominje se i VOJNA BAZA

Foto: Tanjug/AP

On je u objavi na platformi X naveo da će konferencija o oporavku Ukrajine 2024, koja se održava u Berlinu, okupiti vladine zvaničnike, od kojih 10 na nivou premijera, kao i kompanije i organizacije, a da će na njoj biti razmotrene tekuće potrebe Ukrajine za obnovom, sa fokusom prvenstveno na energetsku infrastrukturu.

"Suočeni sa ruskim vazdušnim terorom, hitna rešenja za energetski sektor Ukrajine biće naš glavni prioritet", napisao je Zelenski.

On je najavio da će sa Šolcom razgovarati o vojnoj pomoći Ukrajini, proširenju kapaciteta protivvazdušne odbrane i zajedničkoj proizvodnji oružja.

Zelenski bi trebalo da se sastane i sa predsednikom Nemačke Frank-Valterom Štajnmajerom i predsednikom Bundestaga Barbel Basom, kao i da poseti vojnu bazu u kojoj se obučavaju ukrajinski vojnici.

Šolcov debakl na izborima za Evropski parlament

Podsetimo, prema predviđanjima, desničarske partije su zabeležile odlične rezultate i u Francuskoj i u Nemačkoj, zemljama stubovima Evropske unije

Politički potres u Evropi izazvan je izborima za novi saziv Evropskog parlamenta, na kojima su najveći gubitnici francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc.

Prema predviđanjima, desničarske partije su zabeležile odlične rezultate i u Francuskoj i u Nemačkoj, zemljama stubovima Evropske unije.

Dobre rezultate desnica je zabeležila u još nekim zemljama EU, prenosi BBC.

Zbog teškog poraza njegove stranke od desničarskog Nacionalnog okupljanja, Makron se hitno obratio naciji i saopštio da je raspustio parlament i da će raspisati vanredne nacionalne izbore za 30. jun i 7. jul.

Pravo glasa imalo je 360 miliona Evropljana, a novi saziv Evropskog parlamenta ubuduće će imati 720 poslanika, što je 15 više nego do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading