MAČETOM MU PROBILI SRCE I UDARALI PESNICAMA U GLAVU: Osuđena dvojica 12-godišnjaka za ubistvo koje je šokiralo javnost (VIDEO)

Autor:

Svet

11.06.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obojica dečaka su negirali ubistvo i kriveći jedan drugog za smrtonosne povrede.

MAČETOM MU PROBILI SRCE I UDARALI PESNICAMA U GLAVU: Osuđena dvojica 12-godišnjaka za ubistvo koje je šokiralo javnost (VIDEO)

Foto: X/Sky News/Printscreen

Dvojica 12-godišnjaka proglašena su danas krivim za ubistvo Šona Sisahaija u novembru u Vulverhemptonu, čime su postali najmlađe osuđene ubice u Velikoj Britaniji.

Prošlog novembra, kada se sukob dogodio, Sisahai nije bio poznat optuženima, koji su tvrdili da je od njih tražio da se povuku sa klupe u parku, prenosi Gardijan.

Tada ga je jedan od dečaka posekao mačetom po nogama i probio mu srce, dok ga je drugi udarao pesnicama po glavi.

Na sudu je navedeno da je Sisahai zadobio povrede leđa i nogu, frakturu lobanje i ranu od mačete dubine 23 centimetra koja mu je prorezala desno plućno krilo.

Jedan od osuđenih dečaka je priznao da je posedovao mačetu, ali je okrivio svog saoptuženog da je usmrtio žrtvu.

Obojica dečaka su negirali ubistvo i kriveći jedan drugog za smrtonosne povrede.

Poroti je rečeno da Sesahai i njegovi prijatelji "nisu bili nasilni, niti učinili bilo šta da uvrede" dvojicu optuženih koji su lutali ulicama sa velikom mačetom pre napada.

Sisahai, poreklom sa Kariba, živeo je u Birmingemu, pošto je otputovao u Veliku Britaniju da bi lečio kataraktu.

Podsetimo, britanska policija je 1. juna u Notingemširu uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su silovali maloletnicu, a uhapsili su jednog 12-godišnjaka, 13-godišnjaka i dva lica stara 14 godina.

Iz Notingemširske policije saopšteno je da su sva četiri maloletnika puštena nakon plaćanja kaucije uz stroge uslove, prenosi Gardijan.

Ovaj slučaj je izazvao veliku osudu javnosti i zabrinutost među lokalnim stanovništvom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading