(VIDEO) NOVI SUKOB U CRNOM MORU: Ukrajinci sabotiraju Krimski most!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

11.04.2018

00:24

Ukrajinski sud je odobrio zaplenu ruskog broda koji je vadio pesak za izgradnju mosta na području Kerča, saopštio je državni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.

twitter.com/vezu_ru

On je objasnio da Kijev istražuje slučaj "ilegalnog razvoja šljunkare“ na području Karkinitskog zaliva na Krimu. Lucenko je dodao da brod pripada ruskoj kompaniji "Trans servisiz meritajm“, a pesak se koristi za izgradnju mosta pored Kerča.

- Da bi se nadoknadila šteta u navedenom krivičnom postupku, 10. aprila 2018. godine, odlukom istražnog sudije odobren je zahtev tužilaštva o zapleni broda osumnjičene kampanje države-agresora - napisao je državni tužilac na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prema saopštenju pres-službe ukrajinskog tužilaštva, brod se nalazi u luci u Odeskoj oblasti.

Ovo nije prva provokacija Kijeva protiv ruske civilne flote. Krajem marta u Azovskom moru ukrajinski graničari zadržali su ribolovački brod "Nord“. Svi članovi posade imaju ruske pasoše.

Članovi posade još uvek ne mogu da napuste teritoriju Ukrajine zbog sprečavanja pogranične službe. U utorak je objavljeno da su oni dovedeni na saslušanje u Službu bezbednosti Ukrajine u Hersonu.

Komentari (0)

Loading