(VIDEO) NOVI SUKOB U CRNOM MORU: Ukrajinci sabotiraju Krimski most!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

10.04.2018

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski sud je odobrio zaplenu ruskog broda koji je vadio pesak za izgradnju mosta na području Kerča, saopštio je državni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.

RepublikaFoto: twitter.com/vezu_ru

On je objasnio da Kijev istražuje slučaj "ilegalnog razvoja šljunkare“ na području Karkinitskog zaliva na Krimu. Lucenko je dodao da brod pripada ruskoj kompaniji "Trans servisiz meritajm“, a pesak se koristi za izgradnju mosta pored Kerča.

- Da bi se nadoknadila šteta u navedenom krivičnom postupku, 10. aprila 2018. godine, odlukom istražnog sudije odobren je zahtev tužilaštva o zapleni broda osumnjičene kampanje države-agresora - napisao je državni tužilac na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prema saopštenju pres-službe ukrajinskog tužilaštva, brod se nalazi u luci u Odeskoj oblasti.

Ovo nije prva provokacija Kijeva protiv ruske civilne flote. Krajem marta u Azovskom moru ukrajinski graničari zadržali su ribolovački brod "Nord“. Svi članovi posade imaju ruske pasoše.

Članovi posade još uvek ne mogu da napuste teritoriju Ukrajine zbog sprečavanja pogranične službe. U utorak je objavljeno da su oni dovedeni na saslušanje u Službu bezbednosti Ukrajine u Hersonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading