Ukrajina odobrila uvoz više od 13.000 ruskih knjiga!

Autor: Tanjug

Svet

10.04.2018

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni komitet za radioteleviziju Ukrajine objavio je listu odobrenih ruskih knjiga koje se mogu uvesti u tu zemlju, a na kojoj se nalazi 13.381 naslov.

RepublikaFoto: pixabay.com
Odobrila uvoz

Kako navodi Tas s, pozivajući se na objavljenu listu, Komitet je samo ove godine odobrio uvoz blizu 4.500 ruskih knjiga u Ukrajinu.

Ranije, objavljena je lista zabranjenih knjiga iz Rusije i samoproglašenih Republika Luganska i Donjecka, navodi Tas s, dodajući da se na toj listi našlo 165 knjiga.

Kako je opisao zvanični Kijev, te knjige "podrivaju (ukrajinsku) nezavisnost", "propagiraju nasilje" i za cilj imaju da "izazivaju nacionalnu, rasnu i versku mržnju".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Početkom 2017. godine, u Ukrajini je donet zakon koji zabranjuje uvoz "stranih proizvoda" koji se smatraju "antiukrajinskim". Aprila iste godine, započeta je primena tog zakona tako što je vlada potvrdila odredbu o obaveznom povlačenju štampanih materijala proizvedenih u Rusiji ako su u Ukrajinu uvezeni bez odgovarajuće dozvole, navodi Tas s. Za kršenje zakona propisana novčana kazna.

Za dozolu ili zabranu distribucije ruskih knjiga u Ukrajini nadležan je Državni komitet za radioteleviziju, koji odluku donosi na osnovu zaključaka saveta stručnjaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading