POZNATI NOVINAR MISTERIOZNO NESTAO U GRČKOJ! Ostavio telefon, rekao ženi da ide u šetnju i kao u zemlju da je propao! OGROMNA POTRAGA U TOKU!

Autor:

Svet

08.06.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoć u potrazi pružaju i helikopter koji je poslat iz Atine, dronovi koji pretražuju teško dostupna područja, kao i policijski psi tragači. Istraga je usmerena na Pedija, stenovito područje, gde helikopter civilne zaštite pretražuje teren kako bi pronašao bilo kakve tragove.

POZNATI NOVINAR MISTERIOZNO NESTAO U GRČKOJ! Ostavio telefon, rekao ženi da ide u šetnju i kao u zemlju da je propao! OGROMNA POTRAGA U TOKU!

Foto: youtube.com/SOH Talks & Ideas Archive

Potraga za 67-godišnjim britanskim TV voditeljem, dr. Majklom Mozlijem, koji je nestao na grčkom ostrvu Simi, intenzivno se nastavlja, prema izveštaju Prototeme.

Majkl Mozli je britanski televizijski novinar, producent i voditelj BBC od 1985. godine.

U potrazi za njim aktivno učestvuju vlasti, volonteri i novinari koji su došli na Dodekaneze da izveštavaju o ovom slučaju. Obalska straža Simija, zajedno sa pet patrolnih čamaca i svim privatnim i komercijalnim brodovima u blizini ostrva, angažovani su u potrazi za nestalim voditeljem.

Pomoć u potrazi pružaju i helikopter koji je poslat iz Atine, dronovi koji pretražuju teško dostupna područja, kao i policijski psi tragači. Istraga je usmerena na Pedija, stenovito područje, gde helikopter civilne zaštite pretražuje teren kako bi pronašao bilo kakve tragove nestalog voditelja.

Gradonačelnik Simija, Lefteris Papakalodukas, istakao je da ovaj slučaj obiluje pitanjima poput: zašto je voditelj napustio plažu sam, bez mobilnog telefona i bez pratnje supruge? Zašto je odabrao težak put umesto da se odmori, posebno uz nepovoljne vremenske uslove?

Sakis Haralambopulos, direktor Marine Pedi, dodao je da je voditelj započeo svoje putovanje, nakon što je sam napustio plažu na kojoj je bio sa suprugom, navodno da bi prošetao,  od Agios Nikoloa, ali se umesto uobičajenim rutama ka Agia Marini, uputio prema Gialosu, čime je skrenuo sa uobičajenog puta.

Prema procenama, voditelj je napustio plažu Agios Nikolaos, krenuo ka Gialosu, ali su mu se tragovi izgubili negde usput. Snimci ga prikazuju kako hoda pored marine u selu Pedi, a nakon toga se veruje da se uputio ka planini gde je nestao.

Supruga nestalog novinara, Bejli Mozli, izrazila je zahvalnosti ljudima sa Simija, grčkim vlastima i britanskom konzulatu koji neumorno rade na pronalasku njenog supruga.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading