PREDSEDNIK BUGARSKE TVRDI: NATO planira nuklearni Armagedon u Ukrajini!

Autor:

Svet

03.06.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Radev je naglasio da su samozvani evroatlantisti u Bugarskoj nesposobni da donesu odluke, s obzirom da znaju da će ih društvo odbaciti.

PREDSEDNIK BUGARSKE TVRDI: NATO planira nuklearni Armagedon u Ukrajini!

Foto: Shutterstock,

Bugarski predsednik Rumen Radev izrazio je veliku zabrinutost povodom mogućeg intenziviranja učešća NATO-a u sukobu u Ukrajini. On je istakao da sve eksplicitnije učešće NATO-a nosi pretnju nekontrolisane eskalacije sukoba, pa čak i potencijalnog "nuklearnog Armagedona". Radev je naglasio da smatra da sve spekulacije na tu temu imaju za cilj da odvuku pažnju javnosti, te da je izuzetno važno da se ova situacija pažljivo prati i analizira.

- Učešće NATO-a u ovom sukobu (u Ukrajini) na svim nivoima je javna tajna koja sve više izlazi na videlo. Ovo učešće se intenzivira i nosi pretnju nekontrolisane eskalacije, a samim tim i nuklearnog Armagedona. Sve spekulacije na ovu temu imaju za cilj da odvuku pažnju javnosti - rekao je on novinarima uoči predstojećeg samita NATO-a.

Pored izražene zabrinutosti zbog mogućeg učešća NATO-a, Rumen Radev je takođe istakao svoju zabrinutost zbog uloge "evroatlantskih kukavica" u Bugarskoj. On je izjavio da ukoliko bi odluka o slanju trupa u Ukrajinu bila prepuštena "evroatlantskim kukavicama", one bi to učinile kako bi prikrile svoju veštačku "evroatlantsku fasadu". Radev je naglasio da nikada nije dao izjavu o donošenju odluke o slanju bugarskih trupa u Ukrajinu, te da smatra da takvi pokušaji dolaze od strane osoba koje su nesposobne da donesu takve odluke.

Pored toga, predsednik Radev je naglasio da su samozvani evroatlantisti u Bugarskoj nesposobni da donesu odluke, s obzirom da znaju da će ih društvo odbaciti. On je istakao primer njihovog pokušaja da ukinu 3. mart kao državni praznik, koji se obeležava kao Dan oslobođenja Bugarske od Osmanskog carstva kao rezultat rusko-turskog rata. Radev je time stavio akcenat na političke sukobe unutar zemlje i pokušaje pojedinih grupa da utiču na odluke i događaje.

- Želim još jednom da naglasim, vi to dobro znate – nikada nisam dao izjavu da je Bugarska donela odluku da pošalje svoje trupe u Ukrajinu. Naši samozvani evroatlantisti su kukavice i sami su nesposobni da donesu takvu odluku, jer znaju da će ih društvo odbaciti, kao što se desilo sa njihovim pokušajem da 3. mart ukinu kao državni praznik (Dan oslobođenja Bugarske od Osmansko carstvo kao rezultat rusko-turskog rata) - rekao je Radev, prenosi Sputnjik.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading