HOROR NA MATURI! Devojčice u jezivom stanju završile u bolnici, ničeg se ne sećaju, JAVNOST je UZNEMIRENA!

Autor:

Svet

04.06.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su hitno reagovali, policija istražuje slučaj, upućen hitan apel roditeljima

HOROR NA MATURI! Devojčice u jezivom stanju završile u bolnici, ničeg se ne sećaju, JAVNOST je UZNEMIRENA!

Foto: shutterstock

Devojke u klubu

Policija u Rumuniji je pokrenula istragu nakon što su dve devojčice, nakon mature, završile u bolnici zbog intoksikacije.

Ovo je samo jedan od mnogih slučajeva koji su zabrinuli javnost i pokrenuli alarm kod stručnjaka i roditelja.

Rumunski mediji izveštavaju o sve većem broju dece i tinejdžera koji završavaju u bolnicama zbog teške intoksikacije alkoholom i drogama.

Čak 60 pacijenata mesečno stiže hitno u dečju bolnicu Grigore Aleksandresku nakon trovanja benzodiazepinima, lekovima koje dobrovoljno konzumiraju kao drogu.

Jedna petnaestogodišnjakinja je podelila svoje iskustvo predoziranja drogom, koje je započelo iz radoznalosti.

Ona je istakla da je završila na odeljenju intenzivne nege sa malom šansom da preživi. Ovakva svedočanstva jasno pokazuju ozbiljnost problema sa kojim se suočavaju tinejdžeri.

Lekari i stručnjaci apeluju na roditelje i organizatore proslava da budu oprezni prilikom organizacije proslava povodom završetka školske godine.

Takođe, ističu da se broj maloletnika koji završavaju u bolnicama zbog teške intoksikacije sve više povećava, posebno tokom mature.

Policija je preduzela mere u okviru svojih nadležnosti i sprovodi istragu kako bi utvrdila okolnosti ovog slučaja, ali i sličnih incidenata. Takođe, i jedna srednja škola je pod istragom zbog problema sa starijim maturantima.

Vjorela Nitesku, direktorka Odeljenja za toksikologiju u dečjoj bolnici u Bukureštu, istakla je da svaka intoksikacija za njih predstavlja hitan slučaj.

Ona je naglasila da se maloletnici dovode na lečenje u bolnicu sa različitih lokacija gde je došlo do intoksikacije, bilo sa žurki ili javnih mesta.

Uzimajući u obzir ozbiljnost ovih događaja, važno je da roditelji, škole i institucije preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitila deca od ovakvih opasnosti i kako bi se sprečilo dalje pogoršanje ove zabrinjavajuće situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading