NASTAĆE PAKAO, PUTINOVA REKACIJA BIĆE BRUTALNA! Ukrajini dozvoljeno da koristi NEMAČKO oružje za udare na teritoriji Rusije!

Autor:

Svet

31.05.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju nemačke vlade naglašeno je da je zajedničko uverenje da Ukrajina ima pravo da se brani po međunarodnom pravu

NASTAĆE PAKAO, PUTINOVA REKACIJA BIĆE BRUTALNA! Ukrajini dozvoljeno da koristi NEMAČKO oružje za udare na teritoriji Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Nakon što su Sjedinjene Američke Države dozvolile Ukrajini da koristi američko oružje protiv ruskih ciljeva, Nemačka je takođe donela sličnu odluku.

Portparol nemačke vlade istakao je da je ova odluka u skladu sa međunarodnim pravom, pružajući podršku Ukrajini u njenom pravu da se brani od napada, prenosi DW.

Nemačka podrška Ukrajini

U saopštenju nemačke vlade naglašeno je da je zajedničko uverenje da Ukrajina ima pravo da se brani po međunarodnom pravu i da može koristiti isporučeno oružje u tu svrhu.

Ova podrška predstavlja jasan signal Nemačke da stoji uz Ukrajinu u trenucima vojnog pritiska, posebno u oblasti Harkova.

Američka podrška i ograničenja

Sjedinjene Američke Države odobrile su upotrebu američkog oružja za ciljeve u Rusiji, ali samo u ograničenoj meri.

Ovo odobrenje se odnosi isključivo na kontraudare u odbrani grada Harkova na istoku Ukrajine, čime su SAD pokazale svoju podršku Ukrajini u specifičnim vojnim situacijama.

Međunarodna pravna obaveza

Naglašeno je da ove odluke o podršci Ukrajini proizilaze iz međunarodnih pravnih obaveza.

Ukrajina se suočava sa izazovima vojnog pritiska, ali podrška koju dobija od strane Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke može dovesti do snažne reakcije Rusije i dodatne eskalacije sukoba u svetu koji hoda na ivici ambisa sveopšteg rata.

Donete odluke takođe pokazuju složenost međunarodnih odnosa i geopolitičkih dinamika na globalnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading