NEOČEKIVANO SE OGLASILA SLOVAČKA VLADA: Evo šta se dešava sa ranjenim premijerom Robertom Ficom

Autor:

Svet

27.05.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Fica je 15. maja pucao 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koga je policija odmah privela

NEOČEKIVANO SE OGLASILA SLOVAČKA VLADA: Evo šta se dešava sa ranjenim premijerom Robertom Ficom

Foto: Printscreen

Stanje slovačkog premijera Roberta Fica nakon atentata se poboljšava, saopštile su danas slovačka vlada i Univerzitetska bolnica F.D. Ruzvelt.

Na osnovu rezultata pregleda, na današnjem sastanku konzilijuma potvrđeno je postepeno poboljšanje premijerovog zdravstvenog stanja, saopštila je slovačka vlada ne navodeći druge detalje, prenosi Rojters.

Oglašavanje slovačke vlade povodom stanja Roberta Fica u bolnici mnoge je iznenadilo jer oni obično prepuste lekarima da pričaju ovih dana na tu temu.

Na Fica je 15. maja pucao 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koga je policija odmah privela.

Slovački premijer je u teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je podvrgnut operacijama.

Pokušaj atentata na Fica dogodio se u mestu Handlova u Slovačkoj gde je Fico došao na neformalni sastanak sa članovima vlade.

Posle sastanka je izašao na ulicu i prišao improvizovanoj ogradi gde su ga čekali sugrađani, među njima i Cintula kako bi se pozdravili s njim.

Cintula je iskoristio katastrofalnu procenu obezbeđenja Fica i iz džepa je izvukao pištolj opalivši šest puta ka slovačkom premijeru.

Pravo je čudo kako je tom prilikom Fico uspeo da preživi.

Cintula se posle branio rečima da nije želeo da ubije premijera već samo da "na ovaj način iskaže neslaganje s njegovom politikom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading