"MORAMO SE SUOČITI SA IMPERIJALISTIČKOM TEŽNJOM": Oglasio se Makron iz Nemačke, ovo NE MIRIŠE NA DOBRO

Autor:

Svet

27.05.2024

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je rekao da do posete dolazi u "ključnom trenutku za Evropu", pre svega zbog rata u Ukrajini

"MORAMO SE SUOČITI SA IMPERIJALISTIČKOM TEŽNJOM": Oglasio se Makron iz Nemačke, ovo NE MIRIŠE NA DOBRO

Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

"Moramo se suočiti sa imperijalističkom težnjom u Evropi, to podrazumeva jačanje francusko-nemačkih odnosa", izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron tokom posete Nemačkoj.

Makron je juče stigao u trodnevnu posetu Nemačkoj, što je prva poseta francuskog šefa države Nemačkoj posle 24 godine, a dočekao ga je nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer.

Makron je rekao da do posete dolazi u "ključnom trenutku za Evropu", pre svega zbog rata u Ukrajini.

"Morati da se suočimo sa imperijalističkom težnjom u Evropi... to podrazumeva jačanje francusko-nemačkih odnosa", rekao je Makron nakon prijema u predsedničkoj palati.

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, ocenio je da Nemačka i Francuska, ako rade zajedno, mogu da se izbore sa geopolitičkim izazovima Evrope, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi i predsednički izbori u SAD.

Dvojica predsednika danas će otputovati u Drezden, gde će Makron održati govor, a u utorak će francuski predsednik posetiti Minster, na zapadu Nemačke.

Posle posete Minsteru uslediće sastanak Makrona, nemačkog kancelara Olafa Šolca i ministara dve zemlje u rezidenciji nemačke vlade nedaleko od Berlina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading