KRAJ! Ova evropska država pripremila sve papire za priznanje PALESTINE

Autor:

Svet

26.05.2024

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod sa Bliskog istoka sija od zadovoljstva

KRAJ! Ova evropska država pripremila sve papire za priznanje PALESTINE

Foto: Profimedia

Norveški ministar spoljnih poslova Espen Bart Eide predao je danas papire o priznanju države Palestine njenom ministru spoljnih poslova Muhamedu Mustafi u Briselu.

"Priznanje znači mnogo za nas. Ono je najvažnija stvar koju neko može da učini za palestinski narod", izjavio je Mustafa.

On će se takođe sastati sa svojim kolegama iz više država članica Evropske unije u Briselu, u pokušaju da dobije podršku za Palestince, prenosi AP.

Irska, Norveška i Španija saopštile su u sredu da će priznati palestinsku državu 28. maja da bi se osigurao prekid izraelske ofanzive na Pojas Gaze i oživljavanje mirovnih pregovora koji su zaustavljeni pre jedne decenije.

Kad smo kod Izraela i Palestine, Izraelska vojska (IDF) saopštila je da je osam raketa ušlo na teritoriju Izraela, a da je nekoliko oboreno, u napadu za koji je preuzela odgovornost militantna grupa Hamas.

Na snimcima na društvenim mrežama se vidi kako izraelski sistem protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" obara rakete iznad Izraela, a sirene upozorenja se čuju u gradovima Herzlija, Tel Aviv, Kfar Šmarjahu, Ramat Hašaron, Petah Tikva i u više manjih naselja.

Hitna služba je saopštila da su dve žene lakše povređene dok su trčale ka skloništu, bežeći od napada koji je, prema objavama na društvenim mrežama, pokrenut iz grada Rafa iz juga Pojasa Gaze, prenosi Tajms of Izrael.

Taj medij je prošle nedelje izvestio da IDF veruje da Hamas ima sposobnost da pokrene raketne napade na Izrael iz Rafe, kao i da će to učiniti kada izraelske trupe prodru dublje u taj grad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading