DRAMA NA LETU! Najmanje 12 putnika i članova posade povređeno tokom turbulencije! Hitna pomoć i policija stigli na aerodrom

Autor:

Svet

26.05.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion je poleteo bez ikakvih problema, ali piloti nisu očekivali da će u vazduhu imati takve nevolje

DRAMA NA LETU! Najmanje 12 putnika i članova posade povređeno tokom turbulencije! Hitna pomoć i policija stigli na aerodrom

Foto: pixabay.com

Najmanje 12 putnika, od tog broja i nekoliko članova posade povređeni su na letu Doha - Dablin, kada je avion u jednom trenutku prolazio kroz užasnu turbulenciju.

Piloti "Qatar airways" 

Sa aerodroma u Dablinu su saopštili da je avion bezbedno sleteo oko 13 časova po lokalnom vremenu.

"Prilikom sletanja, letelicu su dočekale službe hitne pomoći, uključujući aerodromsku policiju i našu vatrogasnu i spasilačku službu, jer su šest putnika i šest članova posade prijavili povrede nakon što je avion doživeo turbulencije dok je leteo iznad Turske. Tim aerodroma nastavlja da pruža punu pomoć na terenu putnicima i osoblju avio-kompanije", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ranije ove nedelje, u odvojenom incidentu, jedan Britanac je poginuo na letu Singapur Airlinesa nakon ekstremne turbulencije na putovanju od Londona do Singapura.

Stručnjaci su nekoliko puta u poslednje vreme upozoravali da su april i maj, kao i oktobar i novembar najnezgodniji meseci za dalja putovanja jer su vazdušne struje veoma nepredvidive, naročito kad se prelaze planinski masivi i okeani.

Loše vremenske prilike koštale su u maju života i predsednika Irana Ibrahima Raisija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading