"MOGU ME SMATRATI LUDIM, ALI MENE JE POSLAO BOG" Indijski premijer obnarodovao svoje božansko predodređenje

Autor:

Svet

25.05.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni posmatrači i kritičari premijera smatraju da je demokratija u Indiji u dubokom padu.

"MOGU ME SMATRATI LUDIM, ALI MENE JE POSLAO BOG" Indijski premijer obnarodovao svoje božansko predodređenje

Foto: Tanjug/AP Photo/Ajit Solanki

Indijski premijer, Narendra Modi, koji traži reizbor za treći mandat, rekao je u intervjuu za NDTV da ga je bog izabrao da vodi vladu. 

- Neki me mogu nazvati ludim, ali ja sam ubeđen da me je Paramatma poslao sa svrhom. Kada se postigne cilj, moj rad će biti jedinstven. Zato sam se potpuno posvetio bogu - rekao je Modi.

Premijer Indije je primetio da ga bog vodi da uradi mnoge stvari, ali "ne otkriva svoje karte, samo me tera da uradim nešto".

- I ne mogu da ga nazovem direktno da pitam šta je sledeće - rekao je.

Modi je to saopštio na kraju parlamentarnih izbora koji se održavaju u sedam faza od 19. aprila do 1. juna.

Vladajuća nacionalistička Indijska narodna partija, koju predvodi 73-godišnji Modi, smatra se glavnim favoritom na pobedu. Rezultati izbora biće poznati 4. juna.

Kako navodi Fajnenšel tajms, Modi vodi kampanju kao branilac interesa Indusa, odnosno, većine stanovništva zemlje, i obećava da će povećati autoritet Indije u svetu.

Istovremeno, međunarodni posmatrači i kritičari premijera smatraju da je demokratija u Indiji u dubokom padu, a vlasti nastavljaju da vrše neprekidan pritisak na opoziciju i nezavisne novinare.

Indijska narodna partija ima ogromnu većinu u indijskom parlamentu od 2014. godine, kada je Narendra Modi postao premijer zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading