NOVI RAT NA POMOLU? Meštani napali i pretukli strane studente, a ovi sad MASOVNO NAPUŠTAJU ZEMLJU! Čeka se zvanična reakcija država

Autor:

Svet

25.05.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka i sramota, stranci potpuno šokirani napadom na njih

NOVI RAT NA POMOLU? Meštani napali i pretukli strane studente, a ovi sad MASOVNO NAPUŠTAJU ZEMLJU! Čeka se zvanična reakcija država

Foto: Tanjug/AP

Stotine studenata iz Pakistana i drugih azijskih zemalja napuštaju Kirgistan nakon što su 17. maja stotine kirgistanskih mladića upali u hostel u Biškeku i napali strane studente zbog tuče između nekolicine Kirgistanaca i stranaca do koje je došlo nekoliko dana ranije.

Vlada Pakistana je organizovala dodatne svakodnevne letove iz Biškeka i mnogi od pakistanskih studenata koriste mogućnost da se bar privremeno vrate kući, prenosi Rojters.

Studenti su izjavili da policija, iako je bila prisutna, nije bila u stanju da zaustavi nasilje i da je pretučeno nekoliko studenata, uključujući studentkinje.

Policija je privela više desetina osumnjičenih napadača.

Studije medicine u ​​Kirgistanu su tokom poslednjih nekoliko decenija postale popularne među studentima iz Indije, Pakistana i nekih drugih azijskih i arapskih zemalja, delom zahvaljujući relativno pristupačnim školarinama i životnim troškovima.

Kirgistan je inače poslednjih meseci mnogo uložio u promociju turizma i ideje da je upravo u Biškeku i drugim gradovima jako povoljan život za strane studente, tako da im ovo što se sad dešava sa Pakistancima nikako ne ide u prilog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading