PARADOM OBELEŽEN 2777. ROĐENDAN RIMA! Na ovaj datum je Romul završio grad i nazvao ga Roma!

Autor:

Svet

21.04.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od Trojanskog rata do Romulovog čina.

PARADOM OBELEŽEN 2777. ROĐENDAN RIMA! Na ovaj datum je Romul završio grad i nazvao ga Roma!

Foto: shutterstock

U nedelju je u Rimu održana svečana parada i performans gladijatora povodom obeležavanja 2777. godišnjice osnivanja grada. Ovaj događaj je privukao pažnju brojnih posetilaca i turista iz celog sveta, a atmosfera je bila ispunjena duhom antičkog Rima.

Foto: shutterstock

Kovanice

 

Legenda o osnivanju Rima: Od Trojanskog rata do Romulovog čina


Prema legendi, priča o osnivanju grada Rima započinje još davne 1184. godine pre nove ere, tokom razaranja Troje. Međutim, zvanično se kao datum osnivanja Rima uzima 21. april 753. godine p.n.e, kada je Romul završio grad i dao mu ime Roma. Romul je postao prvi od sedam legendarnih kraljeva Rima, ostavljajući dubok pečat u istoriji ovog grada.


Parada i performans: Oživljavanje antičkog duha na ulicama Rima

U sklopu manifestacija povodom godišnjice, na ulicama Rima danas je održan impresivan performans antičkih plesova, simulacija građanskog rata i borbe gladijatora. Posetioci su imali priliku da se upuste u avanturu kroz vreme i dožive atmosferu starog Rima na jedinstven način.

Ovaj spektakl nije samo prilika za obeležavanje istorijskog datuma, već i za oživljavanje kulturne baštine i tradicije antičkog Rima. Svečana parada i performans gladijatora definitivno su privukli pažnju kako lokalnog stanovništva, tako i brojnih posetilaca koji su došli da se dive ovom jedinstvenom doživljaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading