UŽAS NA STUDENTSKOM PROTESTU: Novinarki ZABILI palestinsku zastavu u OKO! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.04.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka na Jejlu napadnuta tokom protesta protiv Izraela

UŽAS NA STUDENTSKOM PROTESTU: Novinarki ZABILI palestinsku zastavu u OKO! (VIDEO)

Foto: twitter.com/sahar_tartak


Sahar Tartak, glavna urednica lista Yale Free Press i studentkinja na Jejlu, postala je žrtva napada tokom protesta protiv Izraela na univerzitetskom kampusu. Protest je okupio stotine studenata koji su podržavali Palestince, a Tartak je bila tamo da izveštava o događaju. U jednom trenutku, okružili su je demonstranti, a jedan od njih ju je napao zastavom Palestine, zabivši je u njeno oko.

 

 


Neuspešni pokušaji zaštite

Kako je Tartak ispričala, pokušala je da prijavi napad kampus policiji, ali su joj oni rekli da ne mogu ništa da urade. Umesto toga, prevezli su je u bolnicu kako bi joj pregledali oko. Ona je takođe kritikovala univerzitet zbog nedostatka reakcije na protest, ističući da su demonstranti blokirali ulaze u školske zgrade, što je u suprotnosti sa pravilima univerziteta.

 

 

 


Reakcija javnosti

Organizacija "Stop Antisemitism" je podelila fotografiju napadača koji je Tartak uspela da napravi, pozivajući javnost da pomogne u identifikaciji napadača. Univerzitet Jejl se još uvek nije oglasio povodom ovog incidenta. Student Univerziteta u Pensilvaniji, Noah Rubin, takođe je kritikovao univerzitet zbog nedostatka reakcije na proteste, ističući da univerzitet ne primenjuje svoja pravila, što samo ohrabruje demonstrante.

Solidarnost i zahtevi studenata

Pored nasilja koje se dogodilo u subotu, studenti na Jejlu su takođe započeli štrajk glađu kako bi naterali univerzitet da se distancira od proizvođača oružja povezanih sa Izraelom. Ovaj štrajk traje već više od šest dana. Tifa Wine, drag performer, pridružila se studentima u petak, kritikujući univerzitet zbog navodne podrške Izraelu, ali ne pominjući Hamasovu istoriju kao islamske fundamentalističke organizacije koja se protivi pravima LGBTQ populacije.

Protesti na Jejlu su deo šireg pokreta solidarnosti koji je nastao u znak podrške sličnom protestu na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

 

(NY Post)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading