DA LI JE EVROPA NA IVICI SLANJA TRUPA U UKRAJINU? Uznemirujuća tvrdnja mađarskog premijera!

Autor:

Svet

21.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Orban kritikuje zapadno učešće u krizi u Ukrajini

DA LI JE EVROPA NA IVICI SLANJA TRUPA U UKRAJINU?  Uznemirujuća tvrdnja mađarskog premijera!

Foto: Tanjug/AP


Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je svoje protivljenje zapadnom vojnom učešću u Ukrajini, navodeći da Budimpešta ne želi da učestvuje u takvim akcijama. Orban je u svojoj objavi na Fejsbuku žalio zbog onoga što je opisao kao "militaristički sentiment koji preovladava u evropskoj politici". Kritikovao je evropske lidere zbog tretiranja konflikta u Ukrajini kao svoje rata i eskalacije pružanjem vojne podrške i nametanja stroge sankcije Rusiji.

Upozorenje protiv eskalacije

Orban je upozorio da je situacija u Ukrajini na ivici dalje eskalacije, sa zapadom potencijalno slanjem trupa u region. Naglasio je opasnu prirodu konflikta i upozorio da bi Evropu mogao povući u duboku nemir. Mađarski premijer naglasio je da je Mađarska, imajući iskustvo stradanja od rata u prošlosti, odlučna u svom stavu protiv uključivanja u sukob. Naglasio je potrebu za zagovaranjem mira kako u domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Kontroverzne izjave

Tokom nedavnog govora u Budimpešti, Orban je optužio evropske lidere da koriste "ratnu logiku" u odgovoru na rusku invaziju Ukrajine. Njegovo opisivanje Ukrajine kao "protektorata Zapada" i njegov predlog da služi kao "zona demarkacije" između Rusije i članica NATO-a izazvali su kontroverze i privukli pažnju na njegov nekonvencionalni pristup krizi.

Orbanove izjave osvetljavaju čvrsti stav Mađarske protiv vojnog učešća u sukobu u Ukrajini, istovremeno ističući kompleksnosti i različite perspektive unutar Evropske unije u vezi sa aktuelnom krizom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading