JEZIVO NASILJE! Zaposlena u domu za stare maltretirala dementnu staricu (93), pa pokušala da je zadavi! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.04.2024

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposlena optužena za napad na pacijentkinju sa demencijom.

JEZIVO NASILJE! Zaposlena u domu za stare maltretirala dementnu staricu (93), pa pokušala da je zadavi! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/geneseecountysheriffsoffice?__tn__=-]C-R

U staračkom domu u Mičigenu dogodio se šokantan incident koji je zgrozio javnost. Zaposlena, Dontia Shavnra Arrington (26) optužena je za napad na 93-godišnju pacijentkinju sa demencijom. Snimak kamere postavljene od strane žrtvine ćerke prikazuje napad koji se dogodio 4. aprila, a koji je izazvao ogorčenje i bes među javnošću.

Uznemirujući snimak napada

Na snimku kamere može se videti kako medicinska sestra udara pacijentkinju punom, prljavom pelenom u glavu, dok ona bespomoćno sedi u invalidskim kolicima i podiže ruke u odbranu. Nakon toga, zaposlena pokušava da zadavi ženu u kupatilu, a snimak se nastavlja u spavaćoj sobi gde medicinska sestra šamara pacijentkinju preko usta. Ovaj uznemirujući snimak izazvao je šok i gnev kako među javnošću, tako i među nadležnim organima.

- Gledam i sve što sam stalno govorila je bilo: 'Moja mama, znaš? Zašto to radiš mojoj mami? Ona je mala dama'- rekla je ćerka žrtve na konferenciji za novinare na kojoj je prikazan video i dodala da je "užasnuta"- prenosi Daily mail.

Emotivna reakcija žrtvine ćerke


Žrtvina ćerka postala je emotivna kada je videla video-snimak prikazan na konferenciji za novinare. Ona je izrazila svoje zgražavanje nad postupcima zaposlene i izjavila da je porodica postavila kameru kako bi razrešila sumnje oko modrica koje su primećene na njenoj majci. Takođe je istakla da je pacijentkinja premeštena u drugu ustanovu za pomoć i da se i dalje oseća traumatizovano zbog ovog incidenta.

- Žrtva nema pojma šta se dešava. Ona ne može da se obraduje ni kada nas vidi,  kada dođemo u posetu -rekla je ćerka.

Reakcija nadležnih organa

Šerif okruga Džinizi Kris Svonson izjavio je da je pacijentkinji dijagnostifikovana "teška demencija" te da ona nije svesna šta se događa oko nje. Takođe je naglasio da je napad na ovako ranjivu osobu nedopustiv i da će optužena biti kažnjena najstrožim merama zakona. Tužilac Dejvid Lejton takođe je izrazio svoje zgroženje i najavio nameru da optuži zaposlenu za mučenje sa namerom da izazove okrutan ili ekstreman fizički ili psihički bol i patnju, što podrazumeva kaznu doživotnog zatvora.

 

 

- Vidite ranjivost žrtve i činjenicu da je udara uprljanom pelenom. Ali to joj nije bilo dovoljno pa je onda pokušala da je uguši, mogla je da je ubije, posebno 93-godišnjaka - dodao je šerif.

- Moraćemo da optužimo ovu ženu i da je kaznimo najstrože što možemo - rekao je on na konferenciji za novinare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading