HOROR! Pijana žena se zakucala u klub gde je bio DEČIJI ROĐENDAN, poginuli dečak i devojčica!

Autor:

Svet

21.04.2024

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostalima koji su povređeni u incidentu ukazana je prva pomoć na licu mesta.

HOROR! Pijana žena se zakucala u klub gde je bio DEČIJI ROĐENDAN, poginuli dečak i devojčica!

Foto: shutterstock

Policija na terenu

Dvoje dece je poginulo, a troje dece i šest odraslih osoba teško povređeno kada je žena, za koju se sumnja da je bila u alkoholisanom stanju, automobilom udarila u jahting klub u blizini Detroita, gde je u toku bila dečja rođendanska žurka, izjavio je šerif mičigenskog okruga Monro, Troj Gudnof.

Šerif je rekao da su osmogodišnja devojčica i njen petogodišnji brat poginuli na licu mesta kada je 66-godišnja žena vozilom uletela 7,6 metara unutar zgrade jahting kluba Swan Creek u mestu Berlin, oko 48 južno od Detroita.

Troje dece i šest odraslih osoba prevezeni su u okružne bolnice helikopterima i vozilima hitne pomoći sa povredama opasnim po život, rekao je Gudnof.

Gudnof nije identifikovao ženu koja je upravljala vozilom, ali je rekao da je privedena i zadržana u zatvoru okruga Monro, pod sumnjom da je upravljala motornim vozilom u alkoholisanom stanju i usmrtila dve osobe.

Naveo je da vlasti imaju informacije da je žena možda bila u obližnjoj taverni pre incidenta, dodajući da je policija zatvorila lokal.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove, uz obavezu da se što pre moguće vrati na mesto nezgode.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading