STRAVIČNA NESREĆA U VAZDUHU! Sudarili se helikopteri, ima mrtvih!

Autor:

Svet

21.04.2024

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronađene crne kutije

STRAVIČNA NESREĆA U VAZDUHU! Sudarili se helikopteri, ima mrtvih!

Foto: shutterstock

Dva patrolna helikoptera Japanske Pomorske Samoodbrane (MSDF) srušila su se u more tokom vežbe blizu ostrvske grupe Izu, na južnoj obali centralnog Japana. Incident je rezultirao gubitkom najmanje jednog od osam članova posade, kako je potvrdio ministar odbrane Minoru Kihara u nedelju. Uzrok nesreće trenutno se istražuje.

Napori u Potrazi i Spašavanju

Nakon nesreće, crne kutije obe letelice pronađene su u blizini jedna druge, što ukazuje na jaku verovatnoću da su se dva helikoptera sudarila. MSDF i obalna straža pokrenuli su operacije pretrage kako bi pronašli preostalih sedam članova posade. Načelnik Generalštaba MSDF, Yoshitaka Sakai, istakao je u subotu da ne postoji verovanje da je u nesreću umešana bilo koja druga država.

Ponuđena Međunarodna Pomoć

Kao odgovor na incident, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Japanu, Ram Emanuel, izrazio je spremnost da pruži pomoć tokom misije pretrage i spašavanja. Ovaj gest podrške naglašava saradnički karakter međunarodnih pomorskih operacija i solidarnost između dve zemlje tokom izazovnih vremena.

Tragični događaj služi kao jasno podsećanje na rizike i opasnosti inherentne u vojnim vežbama, posebno u kompleksnim okruženjima poput onih koji okružuju Izu ostrva. Dok istraživanje napreduje, fokus ostaje na utvrđivanju uzroka sudara i obezbeđivanju sigurnosti i dobrobiti nestalih članova posade.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Radosav

21.04.2024 13:00

Наша опозиција треба хитно да одјури у Токио,да организује протесте и тражи смену начелника генералштаба и министра војног Јапана.