EKSKLUZIVNO: Razrešena misteriozni nestanak nemačkog milijardera Karla-Erivana Hauba!

Autor:

Svet

20.04.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak Karla-Erivan Hauba: Misteriozan slučaj

EKSKLUZIVNO: Razrešena misteriozni nestanak nemačkog milijardera Karla-Erivana Hauba!

Foto: Credit: MATTHIAS DUSCHNER / WillWest News / Profimedia

Karl-Erivan Haub, nemački milijarder i izvršni direktor masivne Tengelmann Grupe, poslednji put je viđen 7. aprila 2018. godine, na žičari u Zermatu, Švajcarska. Njegov nestanak prijavljen je vlastima sledećeg dana kada se nije vratio u svoju hotelsku sobu. Uprkos obimnim pretragama, istraga je obustavljena u oktobru iste godine, a u maju 2021. godine, Karl-Erivan Haub zvanično je proglašen mrtvim od strane okružnog suda u Kelnu, gde je boravio.

Optužbe i istrage

Nakon Haubovog nestanka, njegov mlađi brat Kristian Haub preuzeo je ulogu izvršnog direktora kompanije. Međutim, u maju 2021. godine, pojavile su se optužbe koje su sugerisale da bi Kristian Haub mogao imati informacije da je Karl-Erivan Haub još uvek živ, što je dovelo do istrage koju je sprovelo tužilaštvo u Kelnu. Uprkos Christianovom poreklu da poseduje bilo kakve informacije o potencijalnom preživljavanju svog brata, tužilaštvo je pokrenulo istragu o ovom pitanju.

Novi razvoji

U maju 2023. godine, nemački medijski izvor RTL podneo je krivičnu prijavu tvrdeći da je Karl-Erivan Haub inscenirao svoj nestanak i da je mlada ruska žena, Veronika Ermilova, navodno povezana sa ruskim obaveštajnim službama, bila ključna za slučaj. Prema istraživanju novinara RTL-a, postojali su snažni indikatori da je Haub namerno inscenirao svoj nestanak i da su određeni članovi porodice bili saučesnici u prikrivanju ovih informacija od suda i javnosti.

Uloga Veronike Ermilove

Veronika Ermilova, navodno povezana sa ruskim obaveštajnim službama, bila je povezana sa Karl-Erivan Haubom i veruje se da je bila u romantičnoj vezi sa njim. Istraživanje RTL-a sugerisalo je da je Ermilova možda imala značajnu ulogu u Haubovom nestanku, tvrdeći da su dobili fotografije koje navodno prikazuju Hauba u Moskvi u februaru 2021. godine. Ove fotografije, prema RTL-u, bile su dostupne Christianu Haubu u vreme kada je tvrdio sudu da nema dokaza o živosti svog brata.

Kontroverza

Slučaj je izazvao značajnu kontroverzu, pri čemu je novinarka RTL-a Liv fon Boetiher izjavila da su dokazi dobijeni tokom njihove trogodišnje istrage ubedljivi i opravdavaju zvaničnu istragu. Boetiher je takođe izrazila sumnje u Haubove potencijalne veze sa Rusijom i ruskim poslovnim ljudima, sugerišući da su ove veze mogle dovesti do toga da je inscenirao svoju smrt.


Razvijajući se događaji doveli su do zvanične istrage slučaja, osvetljavajući nove detalje misterioznih okolnosti oko nestanka Karla-Erivan Hauba i potencijalne uključenosti osoba poput Veronike Ermilove. Dok se istraga nastavlja, slučaj nestanka Karla-Erivan Hauba ostaje zagonetan, fascinirajući maštu javnosti i postavljajući pitanja o kompleksnosti njegovog privatnog i profesionalnog života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading