RUSI RAKETAMA ZATRPALI ODESU I ZAPOROŽJE: Gori na sve strane

Autor:

Svet

20.04.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snage ukrajinske protivvazdušne odbrane uništile su dve ruske rakete i tri izviđačka drona koji su lansirani tokom noći na Ukrajinu

RUSI RAKETAMA ZATRPALI ODESU I ZAPOROŽJE: Gori na sve strane

Foto: Tanjug/AP

Ruske snage napale su jutros raketama industrijsku zonu u Zaporožju na jugu Ukrajine i ukrajinsku luku Odesa, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Načelnik Zaporoške oblasti Ivan Fedorov napisao je na Telegramu da u napadu nije bilo povređenih, prenosi Ukrinform.

U Odesi je jutros odjeknula eksplozija tokom vazdušnog napada, naveo je načelnik oblasne administracije Oleh Kiper.

Snage ukrajinske protivvazdušne odbrane uništile su dve ruske rakete i tri izviđačka drona koji su lansirani tokom noći na Ukrajinu, saopštio je komandant vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Nikola Oleščuk.

On je naveo da su ruske snage tokom noći napale Ukrajinu sa sedam raketa i tri drona.

Ruske snage PVO noćas su presrele i uništile 50 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Kako je navedeno, 26 dronova je oboreno iznad Belgorodske oblasti, 10 iznad Brjanske oblasti, osam iznad Kurska, dva iznad Tule i po jedan iznad Smolenske, Rjazanske, Kaluške i Moskovske oblasti, prenosi RIA Novosti.

Dva civila su ubijena tokom noći u ruskoj pograničnoj oblasti Belgorod u napadu ukrajinske bespilotne letelice, saopštio je gubernator Vjačeslav Gladkov.

Prema njegovim rečima, dve osobe su poginule kada se zapalila privatna kuća u okrugu Grajvoronski nakon što su bespilotne letelice ispustile dve eksplozivne naprave.

Ukrajinski napad dronovima zaustavljen je u Smolenskoj oblasti, a usled pada delove letelice došlo je do požara na objektu energetskog kompleksa, izjavio je načelnik oblasti Vasilij Anohin.

On je precizirao da je oko dva sata ujutru, u Kardimovskom okrugu, došlo do pokušaja napada ukrajinskih bespilotnih letelica na objekat energetskog kompleksa i da se usled pada delova letelice zapalio kontejner sa gorivom.

Ranije u toku noći, usled eksplozije drona, oštećena je energetska infrastruktura u Malojaroslaveckom okrugu Kaluške oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading