U Poljskoj privedene dve osobe zbog napada na saradnika Alekseja Navaljnog

Autor:

Svet

19.04.2024

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volkov je napad na njega nazvao "gangsterskim pozdravom iz Sankt Peterburga".

U Poljskoj privedene dve osobe zbog napada na saradnika Alekseja Navaljnog

Foto: YouTube/DW News/Printscreen

U Poljskoj su privedene dve osobe koje su osumnjičene za napad na bivšeg šefa kabineta Alekseja Navaljnog, Leonida Volkova, u Viljnusu, rekao je predsednik Litvanije, Gitanas Nauseda, na konferenciji za novinare.

- Zahvaljujem Poljskoj na odličnom poslu koji su uradili. Razgovarao sam o tome sa poljskim predsednikom i zahvalio im se na odličnoj saradnji - rekao je Nauseda.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni će ubrzo po okončanju postupka biti prebačeni u Litvaniju. On nije otkrio identitet uhapšenih.

Sam Volkov je kazao da još ne zna druge detalje privođenja.

- Ali mogu da kažem da sam video koliko je energično i uporno litvanska policija radila poslednjih mesec dana na ovom slučaju i veoma mi je drago što je taj rad bio efikasan - dodao je on.

Leonid Volkov je napadnut 12. marta uveče u blizini svoje kuće u Viljnusu. Kada se automobilom dovezao do kuće, napao ga je čovek sa čekićem, koji je razbio staklo na automobilu, poprskao Volkovu suzavac u oči i počeo da ga tuče čekićem. Nakon napada, Volkov je hospitalizovan i dijagnostikovan mu je slom ruke.

Volkov je napad na njega nazvao "gangsterskim pozdravom iz Sankt Peterburga".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading