DA LI POSTOJI OPASNOST OD UDARA NA ISFAHAN? Međunarodna agencija za atomsku energiju izdala hitno saopštenje

Autor:

Svet

19.04.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranska državna televizija prenela je da su uništena tri drona iznad Isfahana.

DA LI POSTOJI OPASNOST OD UDARA NA ISFAHAN? Međunarodna agencija za atomsku energiju izdala hitno saopštenje

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare,shutterstock

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da može da potvrdi da nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama, nakon što je došlo do aktiviranja iranske protivvazdušne odbrane iznad Isfahana i izveštaja da su se čule eksplozije u toj oblasti, u kojoj se nalazi velika vazdušna baza, kompleks za proizvodnju raketa i nekoliko nuklearnih lokacija.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je prethodno za CNN da je Izrael jutros izveo napad na teritoriju Irana, a iranska državna televizija prenela je da su uništena tri drona iznad Isfahana, nakon što je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane.

U objavi IAEA na X platformi ponavlja se poziv stranama na ekstremnu uzdržanost i upozorenje da nuklearna postrojenja nikada ne bi trebalo da budu meta u vojnim sukobima.
IAEA navodi i da veoma pažljivo prati situaciju.

Iranska agencija IRNA javila je prethodno da je PVO dejstvovao u nekoliko iranskih pokrajina, ne navodeći zbog čega, a agencija Tasnim prenela je da su iranska nuklearna postrojenja bezbedna i netaknuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading