ZEMLJOTRES PONOVO POGODIO TURSKU I TO NA ISTOM MESTU!

Autor:

Svet

18.04.2024

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti ili žrtvama.

ZEMLJOTRES PONOVO POGODIO TURSKU I TO NA ISTOM MESTU!

Foto: Shutterstock

U Turskoj se dogodio još jedan zemljotres, javlja EMSC.

Kako javlja taj portal, potres jačine 4,1 stepeni po Rihterovoj skali desio se ponovo nedaleko od grada Turhala, koji je poslednjih dana na meti podrhtavanja tla.

Epicentar je bio 36 kilometara od Turhala, na dubini od sedam kilometara.

Za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti ili žrtvama.

Podsetimo, Tursku je danas pogodilo preko 20 zemljotresa, a najjači su bili jačine 4,7 i 4,1 stepeni po Rihterovoj skali u gradu Tokat u okrugu Sulusaraj.

U Tokatu je jači zemljotres zabeležen u 01.06 po lokalnom vremenu na dubini od 9,97 kilometara, a drugi u 02.35 na dubini od 7 kilomentara, saopštila je turska služba za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama AFAD.

Guverner Tokata Numan Hatipoglu izjavio je da za sada nema izveštaja o bilo kakvoj nesreći, a da vatrogasna služba, policija i druge institucije nastavljaju sa istragom na terenu, prenosi turska agencija "Anadolu".

Na sajtu AFAD se navodi da je grad Kahramanmaraš u 08.08 po lokalnom vremenu pogodio zemljotres jačine 2,8 na dubini od 7 kilometara.

Grad Sivas u okrugu Gurun pogodio je u 07.46 po lokalnom vremenu zemljotres jačine 2,3 stepena Rihterove skale, a dubina je izmerena na 10,56 kilometara, prenosi Euronews.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading