OKO ZA OKO... KINA: Ako nam Amerika uvede NOVE TARIFE, odgovorićemo ISTOM MEROM!

Autor: Tanjug

Svet

03.04.2018

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina će preduzeti kontramere istih proporcija i razmera, ukoliko SAD uvedu nove tarife na kinesku robu, izjavio je kineski ambasador u Vašingtonu Cuej Tjankaj.

RepublikaFoto: twitter.com/mattiaswac
Kineski ambasador u Vašingtonu

- Ukoliko to urade, mi ćemo svakako preduzeti kontramere istih proporcija, istih razmera i istog intenziteta - izjavo je Cuej u interjvuu objavljenom na veb stranici Čajna global televižen netvorka (CGTN), a prenosi agencija Rojters.

Njegova izjava dolazi uoči ovonedeljnog najavljenog uvođenja novih američih carina na kineski uvoz, čija je vrednost između 50 i 60 milijardi dolara.

Procenjuje se da će se na udaru američkih carina naći proizvodi koji imaju koristi od kineskog programa industrijskog razvoja "Made in China 2025", iako bi moglo proći više od dva meseca pre nego uvozna ograničenja stupe na snagu, poručuju američki zvaničnici.

Kina je u nedelju najavila da uvodi nove carine na uvoz namirnica i robe iz SAD, kao odgovor na carine koje je zvanični Vašington uveo na uvoz aluminijuma i čelika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading