APOKALIPSA U DUBAIJU: Neverovatnih 165 litara kiše palo za samo 24 sata!

Autor:

Svet

17.04.2024

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakve padavine su retke, obzirom da je godišnji prosek između 20 i 50 litara.

APOKALIPSA U DUBAIJU: Neverovatnih 165 litara kiše palo za samo 24 sata!

Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Gambrell

U poslednjih 24 sata, Dubai je doživeo pravu apokalipsu, sa neverovatnih 165 litara kiše po kvadratnom metru, dok je godišnji prosek samo 70 litara. Ovo je četiri puta više od prosečnih padavina za ceo april, što je dovelo do katastrofalnih posledica.

Ciklon zahvatio oblast Persijskog zaliva

Oblast Persijskog zaliva bila je pogođena snažnim ciklonom koji je zahvatio Bahrein, Katar, Emirate, istočne delove Saudijske Arabije, jug Irana i Pakistan. Ove oblasti su doživele nezapamćene padavine, poput onih u Omanu gde je poginulo 18 osoba, a oluja nije zaobišla ni glavni grad Maskat.

Razorne poplave u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima, situacija je bila veoma kritična, posebno u Dubaiju gde su palo preko 100 litara kiše po kvadratnom metru. Ovakve padavine su retke, obzirom da je godišnji prosek između 20 i 50 litara, što je dovelo do poplava i bujica neviđenih razmera.

 

 

Posledice poplava u Dubaiju

Veći deo Dubaija se našao pod vodom, uključujući i aerodrom, jedan od najvećih na svetu, gde je otkazano više stotina letova. Poplavljeni su i auto-putevi, tržni centri, metro, a na hiljade vozila je pretrpelo štetu. Ove obilne kiše su bile praćene snažnim gromovima, gradom i olujnim vetrom, uz olujne udare vetra od 80 km/h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading