Poslednja pobunjenička grupa kod Damaska PRISTALA NA PREDAJU?!

Autor:

Svet

02.04.2018

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa koja kontroliše posljednji pobunjenički bastion u blizini Damaska pristala je na sporazum da njeni borci prekinu neprijateljstva s vladinim snagama u zamenu za napuštanje enklave Istočna Guta, javili su u ponedjeljak sirijski državni mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Jaiš al Islam, čija se većina boraca povukla iz oblasti, branila je grad Douma od višemesečnih napada vladinih snaga.

Ukoliko bude potvrđeno, povlačenje ili predaja pripadnika te grupe u oblasti pod pobunjeničkom kontrolom na sjeverozapadu Sirije, predstavljalo bi uvod u kraj velikih borbenih operacija u enklavi.

Državna televizija i sirijske novine javili su kako informacija ukazuje da će, na osnovu sporazuma, pobunjenička grupa predati teško i naoružanje srednjih kalibara i priznat će obnovu državnog suvereniteta nad Doumom.

Mediji pod kontrolom libanske šiitske grupe Hezbola javili su da je sporazum postignut nakon nekoliko dana pregovora kako bi se Douma poštedela novog krvoprolića.

Moćna policija, koja se bori na strani sirijske vojske, saopštila je da je među odredbama sporazuma uspostava lokalnog veća pod kontrolom vlade u Damasku nakon povlačenja pobunjenika, prenosi agencija Reuters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading