RASKOŠNA VILA U GRČKOJ PRETVORENA U SEDIŠTE MEĐUNARODNE KRIMINALNE BANDE: Supruga pretvorila podrum u galeriju, a on krijumčario naftu vrednu milijarde dolara!

Autor:

Svet

30.03.2024

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raskošna vila u Grčkoj - skrovište međunarodnog kriminalca

RASKOŠNA VILA U GRČKOJ PRETVORENA U SEDIŠTE MEĐUNARODNE KRIMINALNE BANDE: Supruga pretvorila podrum u galeriju, a on krijumčario naftu vrednu milijarde dolara!

Foto: Protothema.gr

Uhapšeni Italijan za šverc nafte


Luksuzna vila u Vari, Grčka, postala je privremeno prebivalište 47-godišnjeg Italijana, koji je uhapšen zbog učešća u međunarodnom lancu krijumčarenja nafte. Vila se nalazi blizu mora i predstavlja mesto gde je kriminalac sa svojom porodicom živeo poslednjih godina.

Ova nekretnina je takođe bila sedište biznisa njegove supruge, koja je podrum transformisala u galeriju moderne umetnosti, često organizujući izložbe. Vila je opremljena visokom ogradom, kamerama koje prate svaki pokret, bazenom, vrtom i skupocenim terenskim džipom parkiranim ispred crnih, zatamnjenih ulaznih vrata.


Kriminalne aktivnosti

Prema istragama, Italijan je bio tražen radi ekstradicije vlastima Bolivarske Republike Venecuele zbog optužbi za nelegalnu trgovinu naftom, organizovanog kriminala i teškog krijumčarenja. Venecuelanske vlasti ga smatraju ključnim članom organizacije koja je ostvarila profit preko 21 milijardu dolara.

Organizacija je nabavljala satelitske transpondere i identifikacione uređaje sa brodova u azijskim lukama, postavljajući ih na svoje brodove koji bi tovarili naftu u venecuelanskim lukama. Nakon toga, tankeri bi onesposobljavali sisteme kako bi članovi organizacije mogli prisvojiti teret, nanoseći ogromnu štetu zakupcima i venecuelanskoj državi.


Od Dubaia do Atine

Advokat 47-godišnjeg Italijana, Joanis Marakakis, tvrdi da je njegov klijent samo posrednik u prevozu nafte i da je prethodno bio uhapšen u Dubaiju, ali je oslobođen nakon suđenja. Marakakis ističe da je njegov klijent samo menadžer u prevozu i da je već prošao sličnu situaciju u Dubaiju.

Uhapšena osoba će biti saslušana u Prvostepenom tužilaštvu u Atini i u Apelacionom tužilaštvu u Atini 1. aprila.

(Protothema)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading