VUČIĆ O IZJAVI MEDVEDEVA "SMRT ZA SMRT": Amerikanci su znali...

Autor:

Svet

22.03.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije gostuje na PRvoj TV i govori o svim aktuelnim temama.

VUČIĆ O IZJAVI MEDVEDEVA "SMRT ZA SMRT": Amerikanci su znali...

Foto: printskrin/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva osvrnuo se na stravičan teroristički napad u Moskvi, komentarišući reči Dmitrija Medvedeva izrečene tim povodom.

Komentarišući reči Dmitrija Medvedeva "smrt za smrt", Vučić je istakao da je 7. marta američka ambasada u Rusiji pozvala građane da ne idu u šoping molove i koncertne dvorane.

To su uradili zatim i Britanci i još neko. To znači da su njihove specijalne službe presrele određene razgovore i došle do informacije i znale da će to da se dogodi - rekao je Vučić.

Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

"Neko će reći da su to uradili radikalni islamisti, neko će reći Kijev, Kijev će reći da je to Moskva uradila da bi mogla da preokrene to u medijskom smislu", naveo je Vučić.

Kaže da nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije sukoba u Ukrajini i daljeg približavanja svetskom sukobu o kome je već govorio više puta.

Dodao je da smo svakoga dana sve bliže velikom svetskom sukobu, najvećeim u istoriji, koji će odneti više života nego čak Drugi svetski rat.

Postoje različiti oblici terorizma, od pojedinačnih napada do organizovanih terorističkih grupa. Teroristi mogu koristiti različite metode, uključujući eksplozivne naprave, pucnjavu, otmice ili kibernetičke napade. Važno je biti svestan ovih različitih oblika terorizma kako bismo mogli preduzeti odgovarajuće mere opreza. 
 
Prepoznavanje znakova 
 
Postoje određeni znakovi koji mogu ukazivati na potencijalne terorističke aktivnosti. To uključuje sumnjive aktivnosti pojedinaca, kao što su pokušaji regrutovanja novih članova, neobično ponašanje ili pripreme za napad. Takođe, teroristi mogu pokušati da nabave oružje, eksplozive ili hemikalije koje bi mogle biti korišćene u napadu. 
 
Prevencija terorizma 
 
Prevencija terorizma zahteva angažovanje celokupnog društva. To uključuje saradnju između građana, vlasti i bezbednosnih agencija kako bi se delovalo preventivno i identifikovale potencijalne pretnje. Takođe, edukacija građana o prepoznavanju znakova terorizma i prijavljivanje sumnjivih aktivnosti može biti ključna u sprečavanju napada. 
 
Globalna saradnja 
 
Borba protiv terorizma zahteva globalnu saradnju i koordinaciju između država. Razmena obaveštajnih informacija i zajedničke akcije su od suštinskog značaja za suzbijanje terorističkih pretnji širom sveta. Međunarodna zajednica mora raditi zajedno kako bi se sprečila radikalizacija i terorističke aktivnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Maja

22.03.2024 21:47

Nema sumnje, ono sto se dogodilo u Moskvi je zaista strasno.

Beba

22.03.2024 21:47

Amerikanci su samim upozoravanjem svojih drzavljana otkrili da su znali sta se sprema u Moskvi.

Odgovori 12 3
Jana

22.03.2024 21:48

Ovo je strasan zlocin pocinjen u Rusiji

Sanja

22.03.2024 21:48

Saučešće narodu Moskve i da se što pre otkrije odakle potiče ovaj napad na ruski narod. Vucic je odgovoran lider i drzavnik koji je tu uvek da izrazi saucesce.