ITALIJA: Uhapšeno pet osoba, povezanih sa napadačem koji je KOSIO LJUDE KAMIONOM!

Autor: Tanjug

Svet

29.03.2018

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska policija uhapsila je pet osoba koje se dovode u vezu sa Anisom Amrijem, Tunišaninom koji je 2016. godine kamionom uleteo na božićni vašar u Berlinu, a kasnije ubijen u okršaju s policijom u Italiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Italijani uhapsili pet osoba vezanih za napad u Berlinu

Policija je na Tviteru objavila da se veruje da je jedan od petoro uhapšenih obezbedio Amriju lažna italijanska dokumenta sa kojima je on putovao po Evropi.

Amri je koristeći lažna dokumenta pobegao u Italiju, a 23. decembra 2016. godine je ubijen u okršaju s policijom u blizini Milana.

U napadu na božićni vašar u Berlinu 19. decembra 2016. godine, ubijeno je 12 ljudi, podsetio je AP.

Odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Marko Minoti izjavio je juče da je bezbednosna pretnja po Italiju od pristalica terorističke Islamske države veća nego ikada.

On je to rekao nakon što je policija objavila da je uhapšen jedan od osumnjičenih pristalica Islamske države marokanskog porekla.

U Italiji je ovog meseca sprovedena serija hapšenja u trenutku kada Italija povećava broj stranaca koje proteruje.

Italija je u prethodnim mesecima proterivala strance za koje se veruje da predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost, a od početka ove godine je proterala njih 29, od kojih su većina muslimani, u poređenju sa 132 za čitavu 2017. godinu, navodi agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading