ŠOKANTNO: Ukrajinski dron oboren iznad Sankt Peterburga, izbio ogroman požar! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.03.2024

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogroman požar u industrijskoj zoni Sankt Peterburga

ŠOKANTNO: Ukrajinski dron oboren iznad Sankt Peterburga, izbio ogroman požar! (VIDEO)

Foto: twitter


Danas posle podne, u industrijskoj zoni blizu Sankt Peterburga, izbio je veliki požar koji je izazvao paniku među lokalnim stanovništvom. Društvene mreže su preplavljene snimcima koji prikazuju vatru i gusti oblak dima koji se nadvio nad područjem. Prema informacijama Ukrajinske pravde, aerodrom Pulkovo je privremeno zatvoren zbog ovog incidenta, dok su lokalne vlasti saopštile da je požar zahvatio površinu od oko 1.000 kvadratnih metara.

Ukrajinski dron oboren, hangar zapaljen

Nedugo nakon izbijanja požara, lokalne vlasti su saopštile da je u tom području oboren ukrajinski dron, a da se vatra proširila na hangar duž Volkonskog autoputa u Lenjingradskoj oblasti. Rusko Ministarstvo za vanredne situacije izvestilo je da su dve osobe povređene u požaru, dok je Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj objavila da su privremeno uvedena ograničenja na aerodromu Pulkovo radi bezbednosti civilnih letelica.

 

 


Spekulacije o napadu dronom

Nezavisni portal Baza preneo je informaciju da su uvedena ograničenja na aerodromu zbog pokušaja napada dronom na proizvodni pogon u Sankt Peterburgu. Ova vest je izazvala dodatnu zabrinutost među građanima, dok su lokalne vlasti brzo reagovale i preduzele mere kako bi sanirale situaciju.

Lokalizacija požara i ukidanje ograničenja

Nakon višesatne borbe sa vatrenom stihijom, požar je konačno lokalizovan, a ograničenja na aerodromu Pulkovo su ukinuta. Ovo je umirilo tenzije među putnicima i osobljem aerodroma, omogućavajući normalizaciju vazdušnog saobraćaja.

Situacija oko požara u industrijskoj zoni Sankt Peterburga i dalje je pod istragom, a lokalne vlasti preduzimaju sve neophodne korake kako bi utvrdile uzrok ovog ozbiljnog incidenta.

 

 

(Index.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading