DA SE ISPITA! Ruski komunisti zatražili proveru mogućnosti da su zapadne službe ubile Staljina

Autor:

Svet

05.03.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Josif Staljin bio je lider Sovjetskog saveza tokom Drugog svetskog rata.

DA SE ISPITA! Ruski komunisti zatražili proveru mogućnosti da su zapadne službe ubile Staljina

Foto: pixabay.com

Josif Staljin

Komunistička partija ''Komunisti Rusije'' (CPKP) zatražila je danas od Generalnog tužilaštva Ruske Federacije i Federalne službe bezbednosti (FSB) da provere moguću umešanost zapadnih obaveštajnih službi u smrt nekadašnjeg lidera Sovjetskog saveza, Josifa Džugašvilija Staljina, izjavio je danas predsednik CPKP, Sergej Malinkovič.

- Povodom 71. godišnjice smrti Josifa Visarionoviča Staljina, stranka se obratila Generalnom tužilaštvu Ruske Federacije i FSB-u sa zahtevom da provere moguću umešanost zapadnih obaveštajnih službi u njegovu smrt, pošto mnoga svedočenja Staljinovih savremenika govore o mogućem trovanju vođe sovjetskih naroda koje su potencijalno izvršili zapadni agenti - rekao je Malinkovič.

On je dodao da će predstavnici stranke danas položiti cveće na Staljinovu bistu u Kremlju.

Josif Staljin bio je lider Sovjetskog saveza tokom Drugog svetskog rata, koji se u Rusiji naziva i Otadžbinski rat, a preminuo je 5. marta 1953. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading