BALERINA KSENIJA JE ZATVORENA U RUSKOM ZATVORU: U pismu otkrila uznemirujuće uslove u kojima živi!

Autor:

Svet

04.03.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasni uslovi u kojima se nalazi američka balerina zatvorena u Rusiji

BALERINA KSENIJA JE ZATVORENA U RUSKOM ZATVORU: U pismu otkrila  uznemirujuće uslove u kojima živi!

Foto: Facebook


Ksenija Karelina, američka balerina koja se nalazi u zatvoru u Rusiji, otkrila je u pismu svom dečku da joj je dozvoljeno da se tušira samo jednom nedeljno, da nema pristup toploj vodi u svojoj ćeliji i da je primorana da spava sa upaljenim svetlima. Kris Van Herden je rekao za “Fox & Friends First” u ponedeljak da je Ksenijino pismo bacilo svetlo na užasne uslove u kojima se nalazi dok se suočava sa optužbom za izdaju zbog navodnog doniranja samo 51 dolara ukrajinskoj humanitarnoj organizaciji.

Foto: Facebook

Ksenija i njen momak Kris Van Herden

 


Nepodnošljivi uslovi u zatvoru

Ksenija je otkrila da je primorana da ustaje u 6 ujutru i da ide na spavanje do 10 uveče. Svuda su upaljena svetla, što joj otežava spavanje. Iako joj je dozvoljeno da ide na krov zatvora radi svežeg vazduha, čuvari su poznati da zaključaju vrata i ostave zatvorenike na hladnoći, pa je Ksenija odlučila da više ne izlazi napolje. Takođe je izjavio da smatra da je politika zatvora koja nalaže tuševe samo jednom nedeljno "luda".

Nada i očaj u zatvoru

Herden je otkrio da Ksenija svakodnevno prolazi kroz različite emocije - jednog dana se budi puna nade i pozitivnosti, a drugog dana nema nade i boji se da će provesti ostatak svog života u ruskom zatvoru. U pismu svom dečku, Ksenija je dirljivo napisala:

"Imam maleni prozor u svojoj ćeliji i mogu da vidim sunce, i znam da gledam isto sunce koje ti gledaš kada zađe." Herden je priznao da ga je ova poetska poruka duboko dirnula.

Republika

Foto: Facebook

Ksenija Karelina

 

Napori za oslobađanje

Herden je takođe razgovarao sa zvaničnicima Državnog sekretarijata SAD i rekao je da i dalje ne mogu da dobiju pristup Kseniji, koja je dvostruki američko-ruski državljanin, više od mesec dana nakon njenog prvog hapšenja. Herden je ubeđen da bi Ksenija jedino bila oslobođena u razmeni zatvorenika, a cilj je da se njeno ime dodatno doda na listu drugih Amerikanaca zatvorenih u Rusiji koji bi potencijalno mogli biti razmenjeni.

Optužbe protiv Ksenije

Ksenija je u januaru putovala u Rusiju da poseti svoju 90-godišnju baku, iako je prethodno ubeđivala dečka da je "tamo sigurno". Trebala je da se vrati kući u Los Anđeles 29. januara, ali je uhvaćena od strane policije dva dana pre zakazanog odlaska, prvo pod optužbom za "huliganizam", a zatim od strane FSB bezbednosne službe pod sumnjom za izdaju zbog navodnog doniranja 51 dolara iz svog američkog bankovnog računa organizaciji "Razom for Ukraine".

(NY POST)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading