DECA PRETUKLA TROGODIŠNJAKA U VRTIĆU! Kamere sve zabeležile - on hitno prebačen u bolnicu! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.03.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno je i to što su deca sve vreme branila nasilnika, a ne žrtvu!

DECA PRETUKLA TROGODIŠNJAKA U VRTIĆU! Kamere sve zabeležile - on hitno prebačen u bolnicu! (VIDEO)

Foto: twitter.com/jos_samo_jednom

U šokantnom incidentu koji se dogodio u državnom vrtiću u Almatiju u Kazahstanu, trogodišnje dete je završilo u bolnici nakon što su ga brutalno napala druga deca.

Prema izveštajima, dečaka su njegovi vršnjaci prvo pesnicama oborili na pod, a zatim nastavili da ga šutiraju čak i kad je pao. Ovaj eklatantan čin nasilja rezultirao je potresom mozga i brojnim modricama kod povređenog dečaka, što je odmah pokrenulo policijsku istragu, pišu tamošnji mediji.

Incident je brzo postao viralan nakon što se na internetu pojavio uznemirujući snimak iz vrtića, na kojem se vidi kako grupa dece brutalno napada svog vršnjaka. Na snimku se može videti kako je dete najpre izbačeno iz stolice, da bi potom bilo fizički napadnuto pesnicama i nogama.

Dok su neka deca učestvovala u zlostavljanju, druga su posmatrala ili se čak rugala povređenom dečaku.

 

 

Sve se odigralo u odsustvu nadzora, jer je učiteljica u tom trenutku navodno izašla kako bi pripremila ručak za decu, ostavljajući decu bez nadzora u grupi koja nije imala asistenta, što predstavlja ozbiljan prekršaj.

Ovaj incident izazvao je veliko negodovanje roditelja koji već duže vreme ukazuju na nedostatak osoblja u vrtiću koji broji osam grupa sa ukupno 200 dece. Povređeni dečak trenutno je pod lekarskim nadzorom, a dijagnostikovan mu je potres mozga. Srećom, njegovo stanje je stabilno, ali je trauma koju je doživeo nešto što će zahtevati dodatnu pažnju.

Policija je odmah reagovala i pokrenula krivični postupak, dok su učitelj i starešina, pod čijom je nadležnošću došlo do ovog incidenta, suspendovani sa posla. Najavljeno je da će inspektori posetiti vrtić, a formiraće se i posebna komisija koja će istražiti sve okolnosti ovog nemilog događaja. Cilj je da se utvrde sve činjenice i odgovornosti kako bi se sprečili budući incidenti i garantovala bezbednost dece u obrazovnim ustanovama.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lenka

02.03.2024 11:39

Nemogu da vjerujem da djeca od 3g. !! Ovo je smesno I tuzno...