KOLAPS U CELOJ ZEMLJI: Autobusi, tramvaji i vozovi ponovo ne idu, ali ima JOŠ GORA vest od te

Autor:

Svet

01.03.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemlja se suočava sa nizom štrajkova koji utiču na avionska i železnička putovanja pošto zaposleni, usled velike inflacije, traže veće plate od poslodavaca

KOLAPS U CELOJ ZEMLJI: Autobusi, tramvaji i vozovi ponovo ne idu, ali ima JOŠ GORA vest od te

Foto: x/lara

Autobusi, tramvaji i vozovi u podzemnoj železnici ne saobraćaju danas u većem delu Nemačke, pošto su zaposleni u javnom prevozu napustili svoja radna mesta na vrhuncu nedeljnog štrajka, u koji su stupili kako bi zahtevali bolje uslove rada.

Sa radnih mesta u javnom prevozu, na poziv nemačkog sindikata Verdi, otišli su zaposleni u 14 od 16 nemačkih država, uključujući u Berlinu, prenosi Rojters.

Operater za javni prevoz u Berlinu BVG nazvao je štrajk "nepotrebnim i potpuno preuveličanim", dodaje Dojče vele.

Sindikat Verdi pozvao je ranije zaposlene u javnom prevozu da od 26. februara do 2. marta stupe u štrajk upozorenja širom zemlje kako bi se pojačao pritisak na poslodavce u sporu oko plata i uslova rada zaposlenih i najavio da će 1. mart biti glavni dan štrajka.

Verdi, koji zastupa oko 90.000 zaposlenih iz više od 130 opštinskih kompanija, rekao je da su pregovori o platama sa poslodavcima u javnom prevozu u zastoju u svim saveznim nemačkim državama.

Pokret protiv klimatskih promena "Petkom za budućnost" podržao je štrajk Verdija i najavio da će danas organizovati demonstracije kako bi zatražio više akcija u vezi sa klimatskim promenama i veća ulaganja u javni prevoz.

Nemačka se suočava sa nizom štrajkova koji utiču na avionska i železnička putovanja pošto zaposleni, usled velike inflacije, traže veće plate od poslodavaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bla Bla

01.03.2024 13:33

To je narod i to je sindikat a ne ovako srpski sindikat koji se ne bori nit je uz radnike i narod!

Zoran

01.03.2024 14:16

STRAŠNO vracajte se u Srbiju kod dede i babe