(UZNEMIRUJUĆE) NEZAPAMĆEN ZLOČIN U GAZI: Izraelci pucali na palestinske civile koji su čekali humanitarnu pomoć (VIDEO)

Autor:

Svet

29.02.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će broj mrtvih i povređenih porasti.

(UZNEMIRUJUĆE) NEZAPAMĆEN ZLOČIN U GAZI: Izraelci pucali na palestinske civile koji su čekali humanitarnu pomoć (VIDEO)

Foto: X/Nour Naim| نور نعيم/Printscreen

Najmanje 104 osobe su poginule, a 760 je povređeno kada su izraelski vojnici otvorili vatru dok su se gladni palestinski civili okupili oko kamiona sa hranom, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja u Gazi, prenosi CNN.

Civili su se okupili oko novopristiglih kamiona pomoći u nadi da će dobiti hranu kada su izraelski tenkovi i dronovi počeli da pucaju na ljude u ulici Harun Al Rašid u zapadnom delu grada Gaze, u oblasti Šeik Ajlin.

Izraelski zvaničnik rekao je za CNN da su vojnici IDF-a otvorili vatru na ljude koji su okruživali kamion sa pomoći, jer je "gomila prišla snagama na način koji je predstavljao pretnju vojnicima, koji su uzvratili vatrom na pretnju. Incident se istražuje".

Kamioni pomoći pokušali su da pobegnu iz tog područja, slučajno su se zabili u druge i izazvali nove smrtne slučajeve i povrede, rekli su očevici.

Očekuje se da će broj mrtvih i povređenih porasti, jer su mnoga tela i ljudi i dalje na ulicama, a kola Hitne pomoći pokušavaju da dođu do onih kojima je potrebna dok ruševine blokiraju put, rekao je Ahmad Abu Al Foul, za CNN.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zaza

29.02.2024 18:08

Ju,ju,ju........