SVET NA NOGAMA: Putin drži govor od kojeg zavisi sudbina planete

Autor:

Svet

29.02.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo tradicionalno obraćanje, čije su ključne teme obično nepoznate unapred.

SVET NA NOGAMA: Putin drži govor od kojeg zavisi sudbina planete

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin će danas u 10 sati održati svoj 19. govor o stanju nacije, a očekuje se da će tokom obraćanja objaviti ključne zadatke za narednih šest godina.

Ovo tradicionalno obraćanje, čije su ključne teme obično nepoznate unapred, izaziva veliku pažnju kako u Rusiji, tako i širom sveta.

Putin lično pripremao govor

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da je Putin lično pripremao govor, imajući "desetine telefonskih kontakata i susreta u četiri oka" sa ministrima, zamenicima premijera i drugim vladinim zvaničnicima. Ovo naglašava ozbiljnost i važnost predstojećeg obraćanja, dok se očekuje da će se Putin fokusirati na unutrašnje i spoljne političke izazove i ciljeve zemlje.

Prisutni na svečanosti i tema govora prošle godine

Na svečanosti će biti prisutni visoki zvaničnici, članovi parlamenta, lideri sudova, guverneri, verski lideri, diplomate i novinari, kao i učesnici "specijalne vojne operacije". Prošle godine, Putin je započeo govor objašnjenjem razloga za pokretanje "specijalne vojne operacije" u kontekstu odbrane ljudi koji žive na istorijskom teritoriju Rusije. Takođe je predstavio opsežan program društveno-ekonomskog razvoja u anektiranim regijama i mere za podsticanje ekonomskog rasta usred međunarodnih sankcija.

Spoljna politika i najavljeni potezi

U kontekstu spoljne politike, Putin je najavio suspenziju učestvovanja Rusije u Novom START sporazumu, kao i predlog da Rusija napusti Bolonjski sistem visokog obrazovanja. Ovi potezi su izazvali živu raspravu kako u zemlji, tako i među međunarodnim stručnjacima, pa se očekuje da će Putin dodatno elaborirati ove odluke i njihov uticaj tokom predstojećeg govora.


Očekuje se da će Putinov govor obuhvatiti širok spektar tema, od ekonomije do međunarodnih odnosa, pružajući uvid u ključne političke prioritete Rusije u narednom periodu. S obzirom na važnost ovog događaja, obraćanje će biti direktno prenošeno na federalnim televizijskim kanalima i ekranima na otvorenom u velikim gradovima, omogućavajući širokom auditorijumu da prati Putinove planove i viziju za budućnost zemlje.

(Index.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading