Počeo diplomatski rat: POLA SVETA PROTERUJE RUSKE ZVANIČNIKE!

Autor: telegraf.rs

Svet

26.03.2018

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šezdeset ruskih diplomata u SAD biće izbačeni iz zemlje zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Velikoj Britaniji. Primer SAD slediće i ostale zemlje saveznice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ovaj potez najavila je administracija američkog predsednika Donalda Trampa, kao i da će ruski konzulat u Sijetlu biti zatvoren.

 

 

Pozivajući se na istaknute zvaničnike Trampove administracije, AP prenosi da je među njima i 12 špijuna za koje SAD veruju da koriste dipolomatski status u ruskoj misiji u Ujedinjenim nacijama kao paravan.

Oni navode da konzulat u Sijetlu "predmet zabrinutosti kontraobaveštajne službe" zbog toga što se nalazi blizu američke pomorske baze.

14 zemalja EU, plus Ukrajina, pridružiće se potezu SAD.

Nemačka će proterati četvoro ruskih diplomata zbog sumnje da je Moskva umešana u slučaj trovanja Skripalja, potvrdilo je danas nemačko Ministarstvo spoljnih poslova pisanje nemačkog dnevnika "Zidojče cajtung".

Ovaj nemački dnevnik prethohodno je javio da će Nemačka proterati četvoro ruskih diplomata, preneo je Rojters.

Francuska je najavila da će i ona proterati četvoro ruskih diplomata zbog navodne uloge u trovanju bivšeg dvostrukog špijuna.

 

 

Ukrajina će proterati 13 ruskih diplomata, objavila je kancelarija predsednika Petra Porošenka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mr

26.03.2018 18:37

Otkada je 14 zemalja EU + Ukrajina, SAD Kanada pola sveta Pa nije ovaj svet zapad ima i drugih na ovoj planeti a dok mi mislimo da su te zemlje kao u vašem naslovu nije ni čudo što nam ovo rade, hapse činovnika vlade Pa gde ćete većeg poniženja