OVO JE JEDINI PREŽIVELI IZ PRVOG VAGONA NAKON SUDARA DVA VOZA: Majka otkriva kako se njen sin bori za život

Autor:

Svet

26.02.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična godišnjica sudara vozova kod Larise

OVO JE JEDINI PREŽIVELI IZ PRVOG VAGONA NAKON SUDARA DVA VOZA: Majka otkriva kako se njen sin bori za život

Foto: Printscreen Twitter, Printscreen


Prošlo je tačno godinu dana od stravičnog sudara putničkog i teretnog voza kod Larise u Grčkoj, koji je odneo živote 57 putnika. Međutim, jedna sudbina i dalje drži javnost u neizvesnosti - Gerasimo Jasonas Georgijadis, student iz Volosa, jedini preživeli iz prvog vagona putničkog voza, i dalje se nalazi u komi.

Borba za život

Gerasimova majka je prvi put za medije progovorila o tragediji koja je zadesila njenog sina. Ona je istakla da se i dalje svakodnevno bori uz Gerasima, koji hrabro vodi bitku za život.

"Već godinu dana hrabro se bori za život. Lekari odeljenja intenzivne nege Opšte bolnice Larisa postali su deo naše porodice. Situacija je i dalje kritična", rekla je majka Gerasima.


Gerasimo je zadobio teške povrede glave nakon što je izleteo iz vagona tokom sudara i prošao je kroz dve operacije.

"Gerasimos vodi titansku bitku. Razvoj njegovog stanja je nepredvidiv. Sem svoje ljubavi imam samo nadu i veru da mu dam. Verujem mu jer je dobio mnoge bitke", izjavila je majka, zahvaljujući se ljudima koji se mole za njenog sina.


Parastos i molitva za žrtve

Porodice žrtava su prisustvovale parastosu na mestu tragedije, gde su sa suzama u očima ostavljali cveće u sećanje na svoje najmilije. Mitropolit Hijeronim je naglasio važnost poštovanja sećanja na 57 duša koje su stradale u ovoj nesreći.

"Uspavanog počastite tišinom i molitvom. Ne počastite ga bukom. Mrtvi ne treba da ostanu samo sećanje na nesreću", rekao je mitropolit Hijeronim.

Neizvesnost oko uzroka nesreće

Istraga o uzrocima nesreće još uvek nije do kraja rasvetlila okolnosti pod kojima se sudar dogodio. Mediji su spekulisali da je do nesreće došlo zbog greške šefa stanice Larisa, koji je usmerio putnički voz na kolosek kojim je išao teretni voz. Ova nesreća i dalje budi pitanja o bezbednosti železničkog saobraćaja i postavlja izazove pred nadležne organe.

(Protothema)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading