"LICEMERI!" Ukrajinski ministar spoljnih poslova teško optužio zapadne partnere

Autor:

Svet

26.02.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuleba je takođe pozvao na konfiskaciju zamrznute imovine ruskih preduzetnika.

"LICEMERI!" Ukrajinski ministar spoljnih poslova teško optužio zapadne partnere

Foto: Tanjug/AP

Dmitro Kuleba

Ukrajinski ministar spoljnih poslova, Dmitro Kuleba, je u članku za list Politiko optužio zapadne saveznike za licemerje u stvaranju prepreka za konfiskaciju ruske imovine.

- Neki na Zapadu stvaraju prepreke ovome (konfiskaciji ruske imovine - prim. aut.), pribegavajući radikalnom formalizmu, tvrdeći da će konfiskacija narušiti vladavinu zakona. Ali ovo miriše na licemerje - napisao je Kuleba.

On je takođe pozvao na konfiskaciju zamrznute imovine ruskih preduzetnika. Pored toga, Kuleba je rekao da zapadni zvaničnici za sprovođenje zakona i pravosuđa "treba pažljivije da provere bankovne račune ovlašćenih lica" ruskih vlasti van Rusije.

Kako je za RIA Novosti rekao ruski ministar finansija, Anton Siluanov, sve akcije sa ruskom imovinom u inostranstvu dobiće simetričan odgovor, ništa manje zamrznuto je i u Rusiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading