HITNO OKUPLJANJE U PARIZU: Evo šta Putinu poručuju evropski lideri!

Autor:

Svet

25.02.2024

23:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski lideri se okupljaju u Parizu

HITNO OKUPLJANJE U PARIZU: Evo šta Putinu poručuju evropski lideri!

Foto: Tanjug/AP


Sutra će se u Parizu okupiti oko 20 evropskih lidera kako bi poslali poruku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u vezi sa situacijom u Ukrajini. Ovaj radni sastanak je organizovan u kratkom roku zbog "eskalacije ruske agresije u poslednjih nekoliko nedelja", kako navode savetnici predsednika Francuske.

Odlučnost u suprotstavljanju ruskom narativu

Predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao je svoje evropske kolege u Jelisejsku palatu kako bi se suprotstavili narativu Kremlja o pobedi Rusije u ratu u Ukrajini. Savetnik predsednika Francuske istakao je da je cilj ovog sastanka poslati vrlo jasnu poruku Putinu da neće pobediti u Ukrajini.

- Želimo da Putinu pošaljemo vrlo jasnu poruku da neće pobediti u Ukrajini, rekao je savetnik predsednika Francuske.


Međunarodno prisustvo

Na ovom sastanku očekuje se prisustvo velikog broja svetskih lidera, među kojima su nemački kancelar Olaf Šolc, britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron, španski premijer Pedro Sančez, holandski premijer Mark Rute, kao i lideri skandinavskih i baltičkih zemalja. SAD će predstavljati pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O'Brajen, dok će Kanadu zastupati ministar odbrane Bil Bler.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak u koordinisanju evropskog odgovora na situaciju u Ukrajini i jasno pokazuje odlučnost evropskih lidera da se suprotstave ruskoj agresiji.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Naivac

25.02.2024 23:57

Mikron je vec vise puta pretio Rusiji, a oni sve vise i vise osvajaju Ukrajinu.

Milovan

26.02.2024 18:56

Mogu da mu popuše sve te zapadne gnjide