KATASTROFA NA SKIJALIŠTU: Lavina odnela nekoliko života!

Autor:

Svet

25.02.2024

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija u Val d'Enferu: Lavina odnela nekoliko života

KATASTROFA NA SKIJALIŠTU: Lavina odnela nekoliko života!

Foto: Shutterstock


U južnom delu centralne Francuske, tačnije u Val d'Enferu nedaleko od skijališta Mont Dore, dogodila se strašna nesreća u kojoj je najmanje četiri osobe izgubile život. Još tri osobe su povređene, dok se dve vode kao nestale. Nesreća se desila u nedelju poslepodne, kada je lavina zahvatila skijaše koji su uživali na stazama.

**Opasnost od lavina u području Val d'Enferu**

Val d'Enfer je poznat po svojim prelepim pejzažima i skijaškim stazama, ali takođe nosi i rizik od lavina. Nadmorska visina od 1200 do 1846 metara stvara idealne uslove za formiranje snežnih nanosa, a kombinacija kiše i snega može dodatno povećati opasnost od lavina.

**Uticanje vremenskih uslova na nesreću**

Prema informacijama iz regionalnog lista Midi Libre, kiša koja je padala mogla je biti okidač za ovu nesreću. Stručnjaci su izjavili da je kiša mogla da optereti snežni pokrivač koji se formirao satima pre lavine. Loše vreme otežalo je i potragu za nestalima, čime je cela situacija postala još teža i zahtevnija.

**Solidarnost u teškim vremenima**

Ova tragedija je duboko potresla lokalnu zajednicu i celu Francusku. Vlasti su odmah reagovale i angažovale sve raspoložive resurse u potrazi za nestalima i pružanju pomoći povređenima. Solidarnost među ljudima je takođe došla do izražaja, jer su mnogi dobrovoljci pritekli u pomoć spasilačkim ekipama.


Ova nesreća nas podseća na opasnosti koje vrebaju u planinskim područjima, posebno tokom promenljivih vremenskih uslova. Nažalost, lavine su nepredvidive i mogu imati fatalne posledice. Naša misao je sa porodicama poginulih i nestalih, a nadamo se da će se povređeni uspešno oporaviti.

(Index)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading