JEZIV SNIMAK! IZRAELSKI VOJNICI UNIŠTAVAJU GRUPU HAMAS TERORISTA NA JUGU GAZE: Komandosi koristili taktiku kao iz igrice "Call of Duty" (VIDEO)

Autor:

Svet

25.02.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi video prikazuje izraelsku elitnu jedinicu Egoz kako koristi bombe i dronove u "Call of Duty"-sličnoj borbi protiv Hamas-terorista u južnoj Gazi

JEZIV SNIMAK! IZRAELSKI VOJNICI UNIŠTAVAJU GRUPU HAMAS TERORISTA NA JUGU GAZE: Komandosi koristili taktiku kao iz igrice "Call of Duty" (VIDEO)

Foto: printscreen/nypost.com/idfvideo

Snimak koji je objavljen u nedelju prikazuje posledice dugotrajne pucnjave između IDF komandosa i dvojice Hamas operativaca koji su se krili u zgradi u Kan Junisu. Kako su teroristi bili skriveni u ruiniranoj zgradi, izraelski vojnici su koristili dron koji je otkrio tačnu lokaciju napadača među ruševinama. Komandos je zatim uspeo precizno da baci bombu kroz prozor, ubivši članove Hamasa. Brzom inspekcijom su pronađeni mrtvi teroristi, kao i oružje koje su prevozili.

Potresni snimak možete pogledati OVDE



U posebno snimljenom susretu, jedinica Egoz uništava još dvojicu terorista u drugom delu Kan Junisa koristeći "pressure cooker" taktiku, gde neprekidno pucaju na Hamas-teroriste u zgradi.
Republika

Foto: printscreen/nypost.com/idfvideo

 

 

Snimak posle borbe prikazuje IDF trupe kako pretražuju zgradu, pucajući još nekoliko puta dok nisu pronašli mrtve borce Hamasa. Tokom racije, komandosi su pronašli skladište oružja koje je uključivalo više Kalašnjikov pušaka i municiju, kao i nekoliko bombi i eksploziva, saopštio je IDF.

Foto: printscreen/nypost.com/idfvideo

 

 


Kan Junis i dalje je poprište intenzivnih borbi tokom rata dok IDF radi na eliminaciji preostalih terorističkih ćelija koje deluju u najvećem gradu južne Gaze.

Foto: printscreen/nypost.com/idfvideo

 

 

Prema procenama IDF-a, ubijeno je više od 12.000 pripadnika Hamasa i uništeno je 18 od 24 bataljona terorističke grupe. Dva preostala bataljona trenutno se bore u Centralnoj Gazi, a četiri u Rafi, koji je sada najnaseljeniji grad južne Gaze sa više od 1,4 miliona izbeglica. Kahn Younis je bio mesto nekoliko Hamasovih tunelskih sistema gde su ranije bili držani izraelski taoci, prema saopštenju IDF-a, kao i skrovište za nekoliko lidera islamističke militantne grupe.

(NY Post)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading