DONALD TRAMP GUBI RAZUM KAO BAJDEN? Pogrešio je čak i ime svoje žene!

Autor:

Svet

25.02.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trampove verbalne greške i njegova kandidatura za predsednika

DONALD TRAMP GUBI RAZUM KAO BAJDEN? Pogrešio je čak i ime svoje žene!

Foto: Tanjug/AP/Matt Rourke/Alex Brandon, Profimedia/William Scott Alamy Alamy


Donald Tramp, bivši predsednik SAD, sve češće pravi verbalne greške, što je ironično s obzirom na njegove ponovljene napade na "nesposobnog" i "ostarelog" Džoa Bajdena. Međutim, kako se Trampova kandidatura za povratak u Belu kuću ubrzava, čini se da broj njegovih verbalnih grešaka raste. Niz bolnih grešaka koje je napravio u proteklih nekoliko nedelja dovelo je u pitanje njegovo mentalno stanje, a psiholog i bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta Džons Hopkins, dr Džon Gartner, izneo je osudu obojice političara.

On tvrdi da je upravo Tramp, a ne predsednik Bajden, taj čiji se mentalni sklop pokazuje kao oslabljen i argumentuje da su birači zabrinuti zbog njega.


Greške koje su izazvale pažnju javnosti

Jedna od Trampovih grešaka koja je izazvala pažnju javnosti bila je kada je tokom haotičnog govora u Vašingtonu navodno nazvao Melaniju "Mercedes". Obrativši se okupljenima na Konzervativnoj konferenciji političke akcije, Tramp je pohvalio bivšu prvu damu, dobivši ovacije, da bi potom rekao: "Oh, pogledajte tu Mercedes, to je prilično dobro", dok je publika aplaudirala.

Druga greška koja je izazvala pažnju bila je kada je tokom svog obraćanja zemlji rekao: "Treba da izađete i glasate da postavite scenu za novembar. Idite i glasajte - 27. novembar. Zapamtite to, to je vrlo važan datum." Jedini problem je taj što je primarni izbor u Mičigenu u februaru, a ne u novembru.

Takođe, na jednom od skupova u Nju Hempširu prošlog meseca, Tramp je više puta pomešao Niki Hejli sa bivšom predsednicom Predstavničkog doma, Nensi Pelosi. Bivši predsednik je priznao da tokom "čitavog svog života" nije znao šta reč "optužnica" znači.

Ove greške su dovele u pitanje Trampovu sposobnost da se ponovo kandiduje za predsednika, a mnogi se pitaju da li je on zaista prikladan kandidat za tu poziciju. S obzirom na sve veći broj njegovih verbalnih grešaka, mnogi se pitaju da li je njegovo mentalno stanje zaista sposobno da se nosi sa zahtevima ove visoke funkcije.

(MIRROR)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading