DOM RUSKOG AMBASADORA U POLJSKOJ POD OPSADOM: Demonstranti bacili dve tone đubriva, traže proterivanje diplomata!

Autor:

Svet

25.02.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest ispred doma ruskog ambasadora u Poljskoj

DOM RUSKOG AMBASADORA U POLJSKOJ POD OPSADOM: Demonstranti bacili dve tone đubriva, traže proterivanje diplomata!

Foto: printskrin/x


Danas je ispred doma ruskog ambasadora u Poljskoj došlo do neobičnog događaja koji je privukao pažnju javnosti. Demonstranti su bacili čak dve tone stajskog đubriva kao deo protesta povodom druge godišnjice ruske invazije na Ukrajinu. Na gomili đubriva postavili su krvavu rusku zastavu sa slovom "Z" i istakli natpis koji jasno izražava njihov stav prema Rusiji i njenom uticaju na Evropsku uniju.

Protestni performans u Konstancin-Jeziorni

Slike sa protesta u Konstancin-Jeziorni, koje je zabeležio Reuters, prikazuju dramatičan prizor koji je ostavio snažan utisak na okupljene. Važno je napomenuti da je ambasador Rusije upravo tu živeo, što dodatno pojačava simbolično značenje ovog protesta.

Republika

Foto: printskrin/x

 

 


Zvukovi sirena, pucnjave i eksplozija u Varšavi

Osim ovog incidenta, demonstranti su u ranim jutarnjim časovima puštali zvuke sirena, pucnjave i eksplozija ispred zgrade u kojoj žive ruske diplomate u Varšavi. Ovakav oblik protesta ima za cilj da jasno stavi do znanja njihov stav prema ruskom uticaju, te da privuče pažnju kako poljskih vlasti, tako i šire javnosti.

Zahtev za proterivanje ruskih diplomata

Dominik, jedan od demonstranata, istakao je da je ovaj protest bio usmeren ka poljskim vlastima i Evropskoj uniji, sa zahtevom da se ruske diplomate proteraju iz zemlje. Ovaj jasan zahtev dodatno naglašava ozbiljnost situacije i nezadovoljstvo građana vezano za ruski uticaj.

Reakcija ruske ambasade

Ruska ambasada u Varšavi nije odgovorila na upit za komentar poslat e-mailom, što dodatno doprinosi misteriji i neizvesnosti oko daljih dešavanja. Važno je istaći da su neke baltičke države već proterale ruske ambasadore, dok Poljska još uvek nije preduzela takav korak, iako je već proterala neke ruske diplomate.

Ovaj protest jasno pokazuje da postoji snažan otpor prema ruskom uticaju u Poljskoj, te da građani osećaju potrebu da javno izraze svoje nezadovoljstvo i zahtevaju konkretne akcije od strane vlasti.

(Index)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading