ĐUBRIVOM NA RUSE! Demonstranti bez milosti prema komšijama

Autor:

Svet

24.02.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke ulice u gradu bile su zbog potencijalnih problema - zatvorene

ĐUBRIVOM NA RUSE! Demonstranti bez milosti prema komšijama

Foto: Tanjug/AP, printscreen/youtube.com/The Sun

Na protestu u Varšavi povodom druge godišnjice početka rata u Ukrajini demonstranti su se okupili ispred ambasade Rusije i ispred bacili đubrivo, a mnogi od njih su nosili krstove sa imenima poginulih Ukrajinaca, uz natpis "ubila ih je Rusija".

Za danas je u Varšavi planirano nekoliko protesta, a večeras biće prikazan film "Murali", prenosi TVN Varšava.

Mnoge zgrade u poljskoj prestonici večeras će biti osvetljene u bojama ukrajinske zastave, a očekuje se da će danas neke ulice u Varšavi biti zatvorene kako bi se osigurala bezbednost.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je danas po dolasku na aerodrom Antonov u blizini Kijeva da će Zapad nastaviti da pruža pomoć Ukrajini.

"Ukrajina je deo našeg doma i mi ćemo ga braniti", rekla je Meloni uoči prvog samita G7 tokom predsedavanja Italije na drugu godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu, prenela je ANSA.

Meloni je rekla da taj aerodrom koji se nalazi na 10 kilometara od Kijeva predstavlja simbol neuspeha Rusije i ponosa Ukrajine, aludirajući na to da ruske snage nisu uspele da osvoje strateški aerodrom i da dalje napreduju ka Kijevu.

Istakla je da postoji nešto jače od projektila i rata, a da je ljubav prema svojoj zemlji i slobodi.

Meloni se obratila na aerodromu zajedno sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i drugim međunarodnim liderima koji su došli u Kijev na drugu godišnjicu od početka rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading