UBIO SE SLAVNI RUSKI BLOGER: Pisao o gubicima ruske vojske kod Avdejevke, pa mu rečeno ODOZGO šta mora da uradi!

Autor:

Svet

21.02.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama opšte je mišljenje da je Andrej Murz Morozov "dobio važan poziv" u toku noći posle čega je morao da se oprosti od života

UBIO SE SLAVNI RUSKI BLOGER: Pisao o gubicima ruske vojske kod Avdejevke, pa mu rečeno ODOZGO šta mora da uradi!

Foto: x/murz morozov

Andrej Murz Morozov, ruski vojni bloger, izvršio je samoubistvo nakon što je otkrio razmere gubitaka moskovskih trupa u borbama za Avdejevku, javilo je više ruskih Telegram kanala.

Vest o smrti blogera objavila je i ruska državna novinska agencija TASS, pozivajući se na Aleksandra Kofmana, zvaničnika Donjecke Narodne Republike.

Morozov je vodio kanal o događajima u zoni "specijalne vojne operacije". Imao je više od 100 hiljada pretplatnika.

Jutros je objavio niz postova u kojima je poručio kako namerava da se ubije. Zamolio je svoje pratioce da "ne budu tužni" zbog njegove smrti i zatražio da bude pokopan u samoproglašenoj Luhanskoj Narodnoj Republici.

Samo nekoliko dana ranije vojni bloger je objavio da je Rusija izgubila 16.000 vojnika i 300 oklopnih vozila u bitci za Avdejevku, važan grad na istoku Ukrajine.

Morozov je jutros napisao kako je bio prisiljen da izbriše objavu o ruskim gubicima sa svog kanala.

Sugerisao je da su ruski propagandisti predvođeni Vladimirom Solovjovim, Putinovim saveznikom, izvršili pritisak na njega da izbriše objavu. 

"Političke prostitutke predvođene Vladimirom Solovjovim su prevelike kukavice da same povuku okidač. Ja ću to učiniti, ubiću se", poručio je Morozov. 

Ranije su propagandisti Julija Vitjazeva i Armen Gasparjan nazvali Morozova "go*nom" te ga optužili da promiče defetizam i "brutalno diskretuje" rusku vojsku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Samosvesna građanka

21.02.2024 18:33

Hahahaha... Ko zna kakve je psihičke, i(li) finansijske, i(li) ljubavne probleme imao i zato je i najavio da želi da se ubije, ali je sada poželjno a i isplativo saopštiti da se ubio po naređenju nekog iz vrha vlasti.